avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Diploma de bac pierduta de catre facultate
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Diploma de bac pierduta de catre facultate

Buna ziua,
acum 7 ani m-am inscris la o facultate din Bucuresti dar, din pacate nu am putut fcreventa cursurile nici macar o zi. Am predat la dosar (conform si opisului de la arhiva, diploma de Bacalaureat in original).
Au incercat sa ma faca sa "marturisesc" ca as fi imprumutat eu diploma vreodata, desi eu nu stiam nici unde este sediul facultatii (am cautat 2 ore pentru ca adresa si indicatiile de pe siteul facultatii sunt eronate!). Ma gandesc ca, ca orice act, daca cineva il ia din dosar ar trebui sa existe in locul sau o cerere, un proces verbal, ceva...
Problema este ca trebuie sa imi depun dosarul de somaj si nu il accepta fara diploma in original. Va intreb ce cale legala am sa imi rezolv problema? Din cate m-am informat, pentru emiterea unui duplicat ma costa aproape vreo 200 RON (MO+Notar+Poze+altele) si dureaza cel putin 30 de zile, timp in care eu nu-mi voi mai lua ajutorul de somaj.
Credeti ca merita sa dau facultatea in judecata (bine, asta dupa ce ma voi reangaja ca acum nu am bani de asa ceva)?
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
roberth, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 11:47, 25 Martie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
In momentul in care depuneti ori luati anumite acte originale (cum ar fi diploma de bac.) de la facultate, sunteti obligat sa semnati depunerea, respectiv primirea. Daca ati semnat pentru depunere, dar nu ati semnat pentru ridicare/primire, atunci facultatea este obligata sa va emita diploma. Daca a fost pierduta, facultatea trebuie sa ia masurile necesare pentru ca dvs sa puteti obtine o noua diploma si sa suporte toate cheltuielile. Daca ati fost prejudiciat in vre-un fel pe aceasta cale, de ex: nu ati putut sa luati somaj, nu ati putut sa va angajati, aveti dreptul la despagubiri, pe care le puteti obtine din pacate doar prin intermediul instantei. S-ar putea si printr-o intelegere amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare diploma de bac Ramona 1694 Ramona 1694 Buna ziua! Sunt fosta studenta la Facultatea de Medicina din Constanta. In anul III (2016-2017) am semnat noul contract la program cu taxa, dar, din pacate, nu ... (vezi toată discuția)
Facultatea mi-a pierdut diploma de bac AndreiVSL AndreiVSL Salut, M-am inscris acum ceva vreme la o facultate privata din Bucuresti pe care am abandonat-o, si avand nevoie de diploma de BAC sa ma inscriu la o alte ... (vezi toată discuția)
Dilema cu privire la legalitatea reeemiterii diplomelor de bac si licenta Chriss13 Chriss13 Buna ziua! Ma aflu intr-o dilema cu privire la legalitatea emiterii unor noi diplome personale de bacalaureat, respectiv licenta. In urma cu ceva timp, ... (vezi toată discuția)