Sunt angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata....imi doresc sa mai fac un copil.
Intrebarea mea este:daca in afara de salariu mai fac un contract de colaborare si platesc impozit pe venit se calculeaza si acest venit plus salariul pentru a beneficia de indemnizatie 85% .Mentionez ca salariul meu este de 950 RON+ bonuri de masa si as vrea sa fac contract de colaborare la firma cumnatului meu de 1000 RON.Deci 85% din tot venitul ar fi cam 1600 lei. Este posibil?
Da se poate,numai ca cei 85% se calculeaza la media a celor 12 luni inainte de nasterea copilului. Asa ca faceti contract de pe acum,iar peste 3 luni va apucati ca sa concepeti un bebe,si peste 9 luni se va naste.
Insa socoteala de acasa nu prea se potriveste cu cea din piata. Exista mai multe motive sa nu puteti beneficia. Nu va descurajez.
1. Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media tuturor veniturilor nete obtinute din prestarea unei activitati in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
2. Veniturile din contracte de colaborare sunt venituri profesionale impozabile si sunt luate in calculul indemnizatiei pentru CCC.
Indemnizatie
davidmaryo
buna ziua as vrea sa stiu si eu cum sami calculez cata indemnizatie sa iau precizand faptul ca din iulie 2012 si pana in august 2013 venitul net a fost antre ... (vezi toată discuția)