avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul media veniturilor pentru indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul media veniturilor pentru indemnizatie copil

Buna ziua, in luna noiembrie voi naste, si conform noii ordonante ca tatal trebuie sa stea cel putin o luna acasa, el va lua 75% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni. Ce nu inteleg eu, este ca se aduna toate veniturile si cei 75% revin din suma aceasta? sau practic va veni 75% din salariul lui lunar, de 1600 net.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:46, 11 Iulie 2013
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. Unul din actele necesare pe care le depuneti la Primarie, pentru obtinerea indemnizatiei pentru CCC, este adeverinta tip cu veniturile pe cele 12 luni premergatoare nasterii, adeverinta pe care o elibereaza angajatorul dvs.

3. Indemnizatia pentru CCC se calculeaza la fel si pentru dvs. si pentru tatal copilului, fiecare cu veniturile sale.

4. Daca veti naste in noiembrie cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt decembrie 2012 - noiembrie 2013.
Inteleg, iar inca o nelamurire am, indemnizatia se calculeaza de la nasterea copilului? ca stiu ca trebuie sa am acel concediu de lauzie, care e luat in perioada dupa nastere parca, si dosarul il depun imediat dupa nastere sau dupa acel concedie de lauzie? stiu ca banii vin cam dupa 2 - 2 luni si jumatate, dar atunci cand se vireaza vin si din urma nu? dar asta nu stiu eu, de cand? de cand incep ei sa faca calculul ptr indeminzatie? Multumesc mult pentru raspunsuri
Legat de ultimele 12 luni, in 2012 am fost inscrisa in cautarea unui loc de munca la AJOFM Prahova si prin ei am participat la un curs de formare profesionala. Iar din 2013 am contract de colaborare la o societate de brokeraj si am inteles ca la aceste contracte se calculeaza anul fiscal, chiar daca nasc in acelasi an. Am inteles ca se ia in considerare si acest tip de contract la calculul indemnizatiei, plus dovada participarii la acel curs
1. Indemnizatia pentru CCC se acorda de la data cu care ati solicitat CCC.

2. CCC se acorda dupa terminarea concediului de maternitate dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului.

3. Chiar daca decizia de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) vine mai tarziu indemnziatia se acorda de la data solicitarii ei deci veti primi banii si pe lunile din urma.

4. In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) intra si lunile in care ati fost in somaj indemnizat.

5. In calculul indemnizatiei pentru CCC intra toate veniturile profesionale (din prestarea unei activitati) inclusiv cele din activitatea de brokeraj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de crestere el copilului? loredanarusnac loredanarusnac Buna ziua. Am si eu mai multe nelamuriri si sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Sunt insarcinata in saptamana 33,data nasterii ar fi maxim 20 ianuarie,dar ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil 2016 simonadunareanu simonadunareanu buna ziua! cum se calculeaza indemnizatia crestere copil in cazul in care 5 luni am fost in concediu crestere copil 1200 ron si ultimele 7 luni cu salariu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical adelina91 adelina91 Buna ziua. Sunt insarcinata in 33 de saptamani, iar de pe data de 05.10 am intrat in prenatal. Pana sa intru in prenatal am avut 44 de zile concediu medical - ... (vezi toată discuția)