mama mea este nascuta in 09.10.1958. Are un stagiu de cotizare de 39 ani si 3 luni din care 8 ani in grupa 2 de munca. De o luna de zile nu ami lucreaza .
vreau sa va rog s aimi spuneti la ce data poate iesi in pensie anticipata, sau normala sau anticipata partiala.
Conditia de stagiu este indeplinita atat pentru pensie de limita de varsta(31 de ani si 3 luni),cat si pentru pensie anticipata(39 de ani si 3 luni).
Conditia de varsta pentru pensie de limita de varsta este de 57 de ani si 3 luni(61 de ani si 3 luni-4 ani)..
Conditia de varsta pentru pensie anticipata,sau anticipata partiala este de 56 de ani si 3 luni(61 de ani si 3 luni-5 ani).
In postarile anterioare am gresit cu 1 luna(in minus),conditia de varsta.
va multumesc pentru raspunsuri.
din cate am inteles, in 30 martie s-a dat o noua modificare la legea pensiilor care ne poate ajuta cu o iesire mai rapida la pensie in conditiile prezentate mai sus.
este adevarat?
Mie sincer mi se pare foarte ciudat si nedrept ca o persoana cu atata vechime in munca sa nu poate iesi mai devreme la pensie.
Nu stiu si nu am auzit nimic,de aceasta modificare.
Nici nu pot crede ca se va modifica legea astfel incat sa scada varsta de pensionare.
De crescut,da.De scazut,nu.
Pensie anticipata
iuliana59
Am inteles ca din martie 2013 s-au modificat conditiile de pensionare.V-as ruga sa-mi spuneti cand as putea depune dosarul ptr. PENSIE ANTICIPATA.Data ... (vezi toată discuția)