avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

in cazul ajungerii la o intelegere verbala an urma careia se renunta la proces penal de abandon de familie daca nu se respecta antelegerea verbala se poate relua procesul ?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 11:00, 24 Februarie 2009
sigur ca DA
quaterman_07 a scris:

in cazul ajungerii la o intelegere verbala an urma careia se renunta la proces penal de abandon de familie daca nu se respecta antelegerea verbala se poate relua procesul ?
in urma partajului apartamentul a fost ampartit unu pe doi. sotia si minora locuiesc in el, sotul vrea sa-l vanda, sotia nu-l poate despagubi dar nici nu are unde locui ....
in cazul in care il scoate la licitatie am posibilitate legala de a nu vinde partea mea?
quaterman_07 a scris:

in urma partajului apartamentul a fost ampartit unu pe doi. sotia si minora locuiesc in el, sotul vrea sa-l vanda, sotia nu-l poate despagubi dar nici nu are unde locui ....
in cazul in care il scoate la licitatie am posibilitate legala de a nu vinde partea mea?
Nu stiu daca veti avea sanse de reusita, dar puteti incerca o actiune de majorare pensie intretinere minor in care sa solicitati instantei plata pensiei in natura conf. art. 93 Codul Familiei:
Obligatia de intretinere se executa in natura sau prin plata unei pensii in bani.
Instanta judecatoreasca va stabili felul si modalitatile executarii, tinand seama de imprejurari.

Astfel puteti solicita ca paratul sa ii puna la dispozitie minorei jumatatea sa de apartament. In cazul in care va fi acceptata o asemenea cerere, deoarece pensia de intretinere se acorda pana la majorat, tot nu veti fi proprietara pe intreg apartamentul, dar macar va asigurati pentru cativa ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am castig de cauza sau voi fi anchetat penal? Iulian1313 Iulian1313 Buna seara, Daca am parasit locuinta fiindca tatal sotiei mele m-a dat afara in miez de noapte este abandon familial sau nu? Ea a ramas impreuna cu copilul de ... (vezi toată discuția)
Intrebare 19o3 19o3 Ma numesc Doru Adina Maria,am 39 de ani,am o fetita de 6,5 ani,divortata.Pentru ca tatal minorei nu platea pensie alimentara,i-am schimbat numele fetei.As dori ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare de catre tata Cocollino Cocollino Buna ziua, Ma numesc Corina, sunt din Bucuresti si in urma divortului fiica noastra a ramas in grija mea. Tatal ei nu mi-a platit nici un leu din pensia ... (vezi toată discuția)