avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare

Ma numesc Doru Adina Maria,am 39 de ani,am o fetita de 6,5 ani,divortata.Pentru ca tatal minorei nu platea pensie alimentara,i-am schimbat numele fetei.As dori sa stiu,daca parintii mei ar dori sa o infiieze,ca sa poata avea dupa moartea lor pensie de urmas? Eu sunt somera,dar parintii mei ar dorii sa aiba fata mea tot.
Daca peste anii apare tatal are dreptul la ce va mostenii Ioana.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:23, 20 Octombrie 2009
Dar de ce tatal nu plateste pensie? nu a fost stabilita pensia de intretinere a minorei cu ocazia judecarii procesului de divort? In mod norma l asa ar fi trebuit sa fie. Si nici acu m nu este tarziu, insa , spuneti ca ,,daca apare tatal". Tatal este disparut sau i-ati pierdut urma? fiindca si la procedura adoptiei veti avea nevoie, din cate stiu ,de acordul tatalui.Chiar daca ati schimbat numele minorei, tatal , daca n u a fost decazut din drepturile parintesti, are unele drepturi asupra copilului.
Tatal nu ar avea dreptul la mostenirea copilului .
BUNA SEARA
tatal nu are dreptul la mostenirea copilului
Pentru ca minora sa poata fi adoptata de parintii d.-stra. va trebui sa aveti si consimtamantul tatalui minorei. Faptul ca nu-i mai poarta numele de familie nu inseamna ca nu-i este tata.
Pentru pensie de intretinere aveti mai multe posibilitati. Sa puneti in executare hot. de divort unde aveti stabilita si pensia de intretinere pentru minora sau sa depuneti plangere penala pentru neplata pensie de intretinere. Succes!
pentru ca parintii dvs sa o adopte pe minora, veti avea nevoie de consimtamantul tatalui ei .
pt neplata pensiei de itnretinere ii putei face plangere penala pt savarsirea infr de abandon de familie , cf art. 305 c penal .
sau , puteti investi instanta de judecata cu o actiune in pretentii .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! schimbare nume minor Alexcon93 Alexcon93 Am o problema mai dificila de rezolvat.As dori sa trec copilul prietenei mele cu care sunt in concubinaj pe numele meu sau cel putin sa apar la numele de tata ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)
Adoptie : japonez-roman anamaria katoh anamaria katoh bunna ziua ,am o intrebare in legatura cu adoptia fiului meu (dintr o casatorie anterioara ,tatal roman) .Actualul sot cetatian japonez poate sa imi infiieze ... (vezi toată discuția)