avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREAVIZ PERIOADA DETERMINATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREAVIZ PERIOADA DETERMINATA

Un angajat are contract individual de munca pe perioada determinata de 4 luni.
La terminarea contractului angajatorul mai este obligat ca pana la desfacerea contractului de munca sa ii acorde preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 25 Martie 2013
La incetarea de drept a c.i.m. nu se acorda preaviz .... numai daca c.i.m. inceteaza prin concediere in baza art.61 lit.c sau d, art.65 , art.66 C.mun. ori prin demisie se acorda preaviz... in celelalte cazuri nu se acorda preaviz.
Contractul individual de munca incheiat pe durata determinata,la data expirarii acelui termen, inceteaza de drept.
Insa,in cazul concedierii pentru motive ce tin de salariat,survenite inainte de implinirea celor 4 luni,acesta beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare daca:
- prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat,
- salariatul nu corespunde profesional locului de munca in care este incadrat.

Mai sunt si alte situatii in care se acorda preaviz in cazul in care c.i.m. inceteaza ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca in primele 3 luni de angajare LaurentiaC LaurentiaC Buna ziua, am un angajat aflat in a treia luna de munca. Contractul de munca este facut pe perioada nedeterminata, fara a se specifica perioada de proba de 3 ... (vezi toată discuția)
Calcul termen preaviz Strong Strong La concediere individuala, termenul de preaviz e corect calculat, de ex din 15.11.-14.12.2018? (vezi toată discuția)
Codul muncii - concediere sau demisie ALEXANDRU - ADRIAN MIU ALEXANDRU - ADRIAN MIU mar interesa un cod al muncii mai detaliat cum ar fi daca cineva isi da demia stiu ca trebuie sa stea 20 de zile lucratoare - preaviz insa am aflat de ... (vezi toată discuția)