avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare pentru dubla cetatenie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare pentru dubla cetatenie

Locuiesc in Franta de 10 ani si am dubla cetatenie franceza si romina.Anul acesta avind virsta de pensionare as vrea sa stiu care sunt posibilitatile pe care le am.Am lucrat in Romania 25 ani .Aici nu am lucrat si nu lucrez.( Acte romanesti )carte de identitate care a expirat in februarie anul acesta , un pasaport romanesc valabil pina in 2017, cartea de munca .Aici nu lucrez si nu am lucrat iar sotul ( origine franceza)este pensionat..
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 00:08, 28 Martie 2013
Care este data nașterii dvs.?
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2013
Alexandru Munteanu, Avocat
Luati legatura cu Casa de Pensii din Franta. Actele circula intre institutiile din Franta si Casa de Pensii din Romania.
februarie 1953
Femeile nascute in febr. 1953 au iesit la pensie de limita de varsta in iunie 2012, deci si dvs trebuia sa aveti deja pensie de limita de varsta dupa lg.263 din 2010.
Mergeti la Casa de Pensii din Franta cu copie si original dupa carnetul de munca, diploma de facultate,buletinul francez si actul romanesc de identitate - chiar daca a expirat- e necesar CNP- certificatul de nastere, de casatorie, adeverinte de sporuri ( eliberate conform reglementarilor legale in vigoare, de unitatea unde ati lucrat in Romania - ).
Actele circula intre cele doua institutii - franceza si romana -
Ulterior vi se mai cere si certificat de viata, dar ... mai multe informatii veti obtine de la casa franceza.
Cu cat mergeti mai repede cu atat mai bine pt. ca dvs puteati sa beneficiati de pensie inca din iunie 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul anilor (stagiului) de muncà MIHAILSANDULESCU MIHAILSANDULESCU Sînt cetàteam român cu domiciliul în stràinàtate si cu dublà cetàtenie, românà si francezà nàscut 26 februarie 1954. Pe 1 octombrie 2015 am iesit ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii nu mi-a calculat bine pensia pentru limita de varsta IuliaIulia53 IuliaIulia53 Am avut 21 de ani si 6 luni vechime pe cartea de munca, cu o pensie de 499 de lei si 14 ani de invaliditate. La limita de varsta, cand am iesit la pensie, Casa ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara tobescu tobescu Buna ziua, va rog sa mi dati citeva sfaturi in speta urmatoare: Am lucrat citiva ani in Romania dupa care am plecat in Franta unde am si lucrat. Acum am ... (vezi toată discuția)