as avea o intrebare daca pe un contract de cumparare a unui imobil locuinta sunt trecuti si sotul si sotia e normal ca la plata impozitului sa se plateasca pentru fiecare in parte chiar daca e vorba de aceeasi locuinta?impozitul se plateste cumva dupa numarul de persoane trecute pe contract? multumesc de raspuns
am intrebat deoarece parintii mei sunt trecuti amandoi pe contract si cnd platesc impozitul platesc pentru fiecare separat aceeasi suma,cineva mi.a zis ca nu e normal ca doar e aceeasi adresa indiferent de nr de persoane.atunci cum se explica acest lucru? multumesc;)
Conform Codului Fiscal, rolul (fiscal) este nominal unic, ceea ce inseamna ca este corect ca fiecare dintre parintii dvs, sa aibe rol nominal unic, pe numele fiecaruia cu cota detinuta din imobil de 50%, deci exact aceiasi suma de plata pt fiecare.
De aproximativ 2 ani, aproape toate primariile si-au implementat noul program informatic care prevede rolul nominal unic, deci in cazul unui imobil, detinut de 10 persoane, se inregistreaza in programul informatic pt fiecare dintre cele 10 persoane individual la rolul detinut, in functie de cota de detinere, reintregind cota de 100% a imobilului.