avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Împreună cu fosta soție deținem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Împreună cu fosta soție deținem același apartament, ...

Bună ziua,
Împreună cu fosta soție deținem același apartament, aveam aceiași adresă, deci suntem coproprietari. Este normal ca impozitul pe apartament să-l plătim fiecare separat, aceiași sumă?
Ca să fiu mai bine înțeles dacă impozitul este de 200 de lei pe apartament, nu îl plătim la jumătate, adică eu 100 de lei și ea 100 de lei, ci eu 200 de lei și ea 200 de lei, practic este impozitat de două ori! Plătim așa de peste 10 ani! Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:02, 23 Martie 2021
Nu, corect este sa platiti fiecare partea dvs din impozit. In exemplul dat de dvs, probabil impozitul e de 400 de lei si platiti fiecare 200 de lei. Rolul dvs fiscal este un rol nominal unic, ceea ce inseamna ca acesta trebuie sa aiba un singur titular, cu o cota de impunere atunci cand bunul este detinut de mai multi proprietari, cota de 50/100 in cazul dvs. 9 primarii din 10 procedeaza gresit si inscriu la "rolul nominal unic" ambii soti cu o cota de impunere de 100% in loc sa creeze doua roluri distincte cu o cota de 50% fiecare.
Desigur, trebuie sa verificati la directia taxe si impozite daca impozitul total pe care il platiti impreuna cu sotia este stabilit in mod corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit apartament platit doar pe numele unuia din proprietari danaistratescu danaistratescu Buna ziua, O familie sot - sotie au cumparat in 1969 un apartament. Pe contractul de cumparare figurau ambii. Pe vremea aceea, in 1969, la Administratia ... (vezi toată discuția)
Rol nominal unic vs rol comun sot-sotie George Stancu George Stancu Buna ziua. Zilele trecute, fiind in cladirea Directiei taxe si impozite locale, am surprins o discutie intre un inspector,angajat al directiei si un ... (vezi toată discuția)
Plata impozit imobil maryag maryag as avea o intrebare daca pe un contract de cumparare a unui imobil locuinta sunt trecuti si sotul si sotia e normal ca la plata impozitului sa se plateasca ... (vezi toată discuția)