avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Numele meu este Luminita si doresc sa imi confirmati sau infirmati anumite informatii cu privire la indemnizatia de crestere copil. Situatia este urmatoarea:
O cunostinta este insarcinata in 13 saptamani si din ceea ce stiu eu nu va putea beneficia de indemnizatia de crestere copil, deoarece la momentul la care se va naste copilul,nu va avea cele 12 luni lucrate consecutiv. Motivul este simplu si din pacate nu tocmai cel fericit pentru ea. Anul trecut, Iunie 2012, a ramas fara serviciu (obligata sa accepte incheierea contractului de munca cf art. 55 lit b) si nu a avut noroc sa isi gaseasca un alt loc de munca pana in Decembrie 2012. Atunci, in Decembrie 2012, a semnat un contract cu durata determinata pana la 1 Februarie 2013. Din pacate pentru ea, contractul a fost incheiat cu o saptamana mai devreme. Pentru ca nu mai aveau nevoie de 2 persoane in departament, au obligat-o sa accepte incheierea contractului conform art. 55 lit b. Ca atare, nici de somaj nu poate beneficia. La cateva zile, dupa ce i-a fost incheiat contractul de munca, a aflat ca este insarcinata in 5 saptamani. Evident ca din nou, i-a fost greu sa isi gaseasca un alt loc de munca. De o saptamana de zile, a reusit sa se angajeze undeva, cu jumatate de norma. Avand in vedere intreruperea de 6 luni de anul trecut la care se adauga o luna si jumatate din 2013, mai poate beneficia de indemnizatia de crestere copil? Stiu ca pe perioada sarcinii si lauziei, nu se platesc asigurarile de sanatate daca persoana in cauza nu are serviciu, si beneficiaza de toate serviciile medicale. Daca plateste retroactiv asigurarile de sanatate si daca la casa de pensii se poate plati ceva retroactiv, exista posibilitatea ca persoana respectiva sa beneficieze de acea indemnizatie? Sau nu are nicio sansa avand in vedere ca nu a realizat venituri?! Mentionez ca este o mamica singura. Exista anumite beneficii pentru familiile monoparentale?

Va multumesc pentru rabdarea pe care ati acordat-o solicitarii mele.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:56, 26 Martie 2013
1. Plata contributiilor nu o ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC ci numai obtinerea de venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate

2. Precizati data prezumata a nasterii copilului si ce statut avea/are mama acestuia in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare indemnizatie copil 2012 carmen-pana carmen-pana Buna ziua, am si eu o intrebare si sper sa ma puteti ajuta. Am ramas insarcinata si la firma la care lucrez contributiile catre stat nu au mai fost platite de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ina_2011 Ina_2011 Am o prietena care 1 an si jumatate nu a lucrat, deci nu a cotizat la stat nimik in acest timp, iar acum 2 saptamani s-a angajat dupa care a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2015 - cumulare venituri firma proprie + carte de munca angajator diferit Maria8605 Maria8605 Buna ziua, Detin un SRL din 2013 unde sunt asociat unic si administrator si nu am avut niciodata cartea de munca pe firma mea. Am avut intodeauna cartea de ... (vezi toată discuția)