avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil 2015 - cumulare venituri ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil 2015 - cumulare venituri firma proprie + carte de munca angajator diferit

Buna ziua,

Detin un SRL din 2013 unde sunt asociat unic si administrator si nu am avut niciodata cartea de munca pe firma mea.
Am avut intodeauna cartea de munca la un al angajator insa in ultimul an am o pauza de 3 luni de contract. De doua luni m-am angajat cu carte de munca la o alta companie privata.
Am aflat de curand ca sunt insarcinata si pana la data nasterii copilului voi avea 11 luni consecutive lucrate la angajatorul actual.5in acest caz stiu ca nu pot beneficia de indemnizatie)
Pot cumula in perioada de venituri si veniturile de pe firma pe care o detin pentru a putea beneficia de indemnizatie crestere copil, chiar daca pe aceasta firma nu am avut carte de munca?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 25 Mai 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta acestuia trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Cele 12 luni eligibile nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator.

3. In cazul dvs. care ati avut o intrerupere ca salariat dar ati avut o activitate independenta in aceasta perioada veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC daca va incadrati in prevederile Ordinului MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Ce venituri sunt luate în considerare în cazul asociaţilor unici?

Solutie:
În cazul asociaţilor unici, potrivit art. 55 alin. (2) lit. h) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, este considerată venit din salarii indemnizaţia lunară a asociatului unic, la nivelul valorii înscrise în declaraţia de asigurări sociale.
Multumes pentru raspunsuri.

Inscrierea indemnizatiei asociatului unic in actul constitutiv al societatii nu este obligatorie. De asemenea, contractul incheiat intre asociatul unic si societate nu se inregistreaza la organele fiscale.
Asociatului unic are obligatia sa plateasca:

- contributia individuala pentru asigurari sociale de 10,5%;
- contributia individuala pentru asigurari sociale de sanatate de 5,5%;

Eu nu am facut acest contract intre asociatul unic si societate, il pot face acum pentru lunile in care am avut pauza la contractul de munca, sa platesc din urma si sa pot beneficia de indemnizatie?
Maria8605 a scris:

...
Pot cumula in perioada de venituri si veniturile de pe firma pe care o detin pentru a putea beneficia de indemnizatie crestere copil, chiar daca pe aceasta firma nu am avut carte de munca?

Multumesc anticipat

Detaliati ce venituri primiti de la firma pe care o detineti, intrucat dividendele nu se iau in considerare la calculul indemnizatiei pentru CCC.

Despre ce contract este vorba ?

nu am contract de munca pe firma mea si nici nu am contract pentru plata indemnizatiei lunare ca asociat unic.
pot plati din urma indemnizatiile ca asociat unic sa pot beneficia de indemnizatie crestere copil?

Alte discuții în legătură

Gravida cu firma,fara plata asigurarilor in ultimii ani Pavelnina Pavelnina Cum trebuie sa procedeze o gravida care are o firma cu venituri mici,sub salariul minim brut ,fara asigurari medicale platite in ultimii ani,dar care are sotul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ohiki ohiki Buna ziua. Am o prietena care a fost angajata cu jumatate de norma din data de 18 mai 2015 si a nascut in data de 6 01 2016, deci are lucrate 9 luni. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil justme91 justme91 Buna ziua, as avea niste intrebari pentru cine poate sa-mi raspunda. Am lucrat pentru o perioada de 3 ani pentru un angajator, in martie am schimbat locul de ... (vezi toată discuția)