avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperare- modalitati de stingere creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperare- modalitati de stingere creanta

Buna ziua, am sa incerc sa prezint o situatie complexa cat de succint se poate. In 2008 s-a infiintat un mic srl avand ca actionari cu parti egale 2 persoane fizice si o persoana juridica (toti 3 erau si administratori). Ca urmare, in mai 2008 s-a contractat o linie de credit in valoare de 59000 lei, aceasta linie de credit a fost garantata de fiecare administrator cu BO avalizate in nume personal iar aceste BO au fost semnate si de sotul/sotia fiecarui administrator.Datorita faptului ca firma a luat "o teapa" a intrat rapid spre insolventa, iar linia de credit nu a mai putut fi platita. Inainte de a se declara insolventa a ramas un singur administrator si anume persoana fizica din cauza careia s-a luat si "teapa" amintita. In aprilie 2012 am primit o instiintare precum ca creanta a fost vanduta catre o firma de recuperare iar la 2-3 luni dupa aceasta instiintare administratorul firmei a primit o somatie de plata pentru suma de 83000 lei. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1- Banca poate vinde o creanta atat timp cat firma este in insolventa?
2-In ce masura pot sa-mi platesc partea mea de creanta catre firma de recuperare fara a mai fi urmarit ulterior de catre aceasta?
3-Pot sa-mi platesc creanta catre administrator si printr-o hartie notariala acesta sa-si asume toata raspunderea privind partea mea de creanta, iar eu sa nu mai fiu urmarit de firma de recuperare.
4-Creanta s-a prescris? Un avocat la care a apelat administratorul ne-a sugerat sa stam "cuminiti" deoarece sunt sanse de prescriere.
Va multumesc anticipat si orice sugestie sau sfat este binevenit.
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 19:01, 25 Martie 2013
1. Da
2. Nu cred ca vor accepta. Creditorul va incerca sa isi recupereze creanta integral si nu este interesat de o eventuala partajare a ei intre debitori.
3. Nu va sfatuiesc. Declaratia notariala nu are nici o valoare in fata creditorului care va urmari in continuare toti debitorii
4. Este posibil. Depinde cand a fost ultima plata si ce actiuni a intreprins banca in interval de 3 ani de la aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat pe persoana fizica ritter76 ritter76 Am avut o firma care a mers super ok, pana la criza din 2009. Am ramas cu o restanta de 15.000 ron la o linie de credit, la o banca. Firma s-a lichidat prin ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)