avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt calificat - recidivist, colaborare cu organele de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt calificat - recidivist, colaborare cu organele de ancheta, reducerea pedepsei

Buna Seara! Am o problema cam grava! Am un dosar pt furt calificat in instantza, sunt recitivist pt fapta anterioara am primit 8 luni cu suspendare tot furt calificat, mi-am angajat un avocat, mi.a spus ca nu prea sunt sante sa primesc fara executare. Acum intrebarea mea este urmatoarea, desi m-am gandit cam tarziu la chestia asta...Daca ajut diicotul in destructurarea unei retele de traficanti de droguri, sau politia in a combate alta fapta (furt,consum de droguri,etc. cunosc multe persoane) as putea primi clementza pt a scapa de executare....sau imi torn oameni degeaba si atrag doar antipatie si dusmani? Stiu ca nu e un lucru onorabil dar sunt f tanar si nu vreau sa-mi irosesc tineretea prin puscarie pt 3 produse furate din market. Astept un raspuns.Stima!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:12, 25 Martie 2013
Cred ca ar fi indicat sa discutati cu avocatul dvs astfel de lucruri.
da ,cel mia bine sa discutati si aceste aspecte cu apratorul dvs el stie ce mai bine ce este in dosar si va poate sfatui .
bafta
Cu siguranta ca trebuie sa discutati cu avocatul dvs. iar el sa dicute cu procurorii.
Problema este ca in dreptul roman nu exista institutia imunitatii ca in dreptul anglo-saxon si nu se pot face intelegeri scrise cu procurorii ca sa scapati in mod cert de aplicarea pedepsei pentru a distruge retele infractionale.
Nici nu exista o vointa politica in acest sens si probabil ca si DIICOTUL este multumit sa prinda indivizi mici si sa se tot taraie prinzand micii infractori pe care sa ii mareasca cumva prin rechizitoriul sau.

Este necesar ca avocatul dvs. sa faca demersuri destul de mari ca sa scapati cumva cu bine daca fapta dvs. nu este de o mare gravitate si nu exista un risc de a comite noi infractiuni.
Conform legii puteti beneficia doar de o reducere a pedepsei si nicidecum sa scapati de inchisoare.
Insa, asa cum spuneam, in functie de fapta comisa de dvs. nu este chiar imposibil sa scapati...
Dar, asa cum am zis toti la inceputul postarii, vorbiti cu avocatul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In uk este valabil acest articol din cp? deea84crinelcris deea84crinelcris Art. 16 Persoana care a comis una dintre infractiunile prevazute la art. 2 - 10, iar in timpul urmaririi penale denunta si faciliteaza identificarea si ... (vezi toată discuția)
Condus sub influența substanțelor psihoactive Andrei995 Andrei995 Buna seara, acum aproximativ 24 de ore am fost oprit la un control de rutina, care sa lăsat cu o percheziție și o prelevare de probe biologice... am ieșit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur ... EdwardIonut EdwardIonut Buna ziua.in anul 2020 am fost prins consumand pe strada singur o tigare cu aproximativ 0.4 g de cannabis , la politie am declarat de unde am luat tigarea ( ... (vezi toată discuția)