Este adevarat ca daca fac o plangere catre CSM , si am mai multe dosare, este posibil ca procurorii / judecatorii sa se razbune pe mine pt. aceea plangere? Sau de obicei este opusul?
personal nu sunt un avocat cu renume dar va pot spune ca nu se razbuna nici un magistrat daca dvs formulati o plangere la CSM, daca este fundamentata si au avut loc abuzuri din partea magistratilor veti primi si o solutie in consecinta, dar de razbunare nici vorba
Este greu de spus deoarece fiecare om gandeste in felul sau.
In general, judecatorii se supara daca sunt recuzati.
Se supara si cei recuzati si colegii lor cateodata ( cu precizarea ca depinde de fiecare om cum gandeste si mai ales de motivele concrete, de motivarea temeinica sau mai putin temeinica...).
Este greu de dat un raspuns deoarece in cazurile mele pana in prezent nu am uzat de aceste plangeri la CSM decat foarte rar.
Rezultatul a fost ca s-a indreptat greseala instantei, dar hotararea a fost atat de gresita incat este greu de spus daca plangerea a determinat admiterea recursului in cauza.
Insa, pe de alta parte, existau mai multe hotarari gresite in cauze asemanatoare cu alte parti si acele hotarari au ramas la fel...
In fine, parerea mea este ca daca aveti motive temeinice nu trebuie sa va fie frica sa va plangeti.Probema este insa aceea ca trebuie analizat in mod obiectiv tot cazul pentru ca in caz contrar plangerea nu ajuta.
Este indicat sa vorbiti si cu avocatul dvs. deoarece fiecare om gandeste in felul sau...
Pentru mine plangerea reprezinta ceva normal daca se impune a se proceda in acest mod dar sunt extrem de rare cazurile in care se impune asa ceva.
Poate ca ar fi trebuit sa uzez mai des de astfel de plangeri la CSM doar ca in general asteptam rezultatul final si de aceea nu m-am grabit si nu s-a mai impus pana la urma...
Daca stiti ca aveti dreptate,si ca magistratii v-au gresit,puteti fara frica sa faceti plangerea la CSM.
Judecatorii ,procurorii pot fi sanctionati disciplinar ptr.abaterile prevazute la art.96,legea nr.303/2004. Puteti sa cititi art 96-99 din legea 303/2004