avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Asigurari sanatate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Asigurari sanatate

buna ziua!
am o intrebare: astazi a venit sotia unui angajat de/al firmei ca a primit de la casa de sanatate o adeverinta cum ca pentru sotul ei nu a fost platita asigurarea intre 2008 si 2010. firma noastra nu are nici un fel de restanta . am predat la timp toate declaratiile si am platit toate impozitele. ce pot sa fac?
multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: olan_andreea , utilizator 08:47, 28 Martie 2013
Puteti sa eliberati o adeverinta din care sa rezulte faptul ca s-au depus toate declaratiile si s-au facut platile.
Persoana respectiva nu a depus cumva si alte activitati gen PFA,II,IF , inchirieri de locatii , etc., activitati pentru care trebuia sa plateasca si contributia la sanatate?
nu cred ca a avut.
poate par unpic depasita, dar ce anume sa scriu in adeverinta aceea? trebuie sa atasez copii dupa declaratii sau op?
si eu am avut o problema asemanatoare , dar nu e problema ca dvs.nu ati declarat sau platit , ci ei or fi avand ceva venituri din act.independente , sau chirii , ...etc.
Daca a primit Decizia de impunere de la casa de sanatate , acolo scrie la ce fel de venituri trebuia sa plateasca contributia de sanatate .

Sa mearga la Casa de sanatate sa clarifice. Foarte multi sunt in acesta situatie , eu am facut dovada ca beneficiam de scutire pe perioada resp. si a fost ok.
multumesc pentru ajutor!
astazi a venit si si-a cerut scuze spunand ca greseala a fost a celor de la casa de sanatate.
”cineva a facut o greseala”, dar nu le-au spus cine, doar ca totul e ok sa fie linistiti.
cam asa functioneaza lucrurile la noi!!!X-(#-o
o zi buna va doresc!
in aceasi situatie si pentru aceasi perioada am fost si eu. deci persista in "greseala".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 95 / 2006 art 257 doru57 doru57 Am primit decizie de plata contributii sanatate aferent veniturilor din cedarea folosintei bunurilor pt anii 2006 -2008,desi,in acea perioada,aveam si ... (vezi toată discuția)
Debite anaf si casa de sanatate LucianaMoisoiu LucianaMoisoiu Buna ziua, Am o problema cu o poprire infiintata de ANAF, insa mai intai as vrea sa detaliez contextul: - in luna mai am primit instiintare de poprire ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe propria raspundere plata cas Viorel80Viorel Viorel80Viorel Imi puteti oferi va rog un sfat pentru situatia in care ma aflu ? Sunt (am fost) apicultor de ceva ani, in urma cu 3 ani am decis sa ma apuc serios de ... (vezi toată discuția)