avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean austriac
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean austriac

Buna ziua,
Doresc sa fac angajarea unui cetatean austriac. Stiu ca pentru un cetatean din UE nu e nevoie de permis de lucru, insa ca sa il introduc in programul de salarii, am nevoie de un CNP valid. Este obligatoriu ca, anterior angajarii, cetateanul sa obtina NIF-ul de la Finante sau cum anume se procedeaza in aceste situatii? Si acest NIF este de fapt CNP-ul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 10:38, 26 Martie 2013
In programul REVISAL se poate introduce un cetatean strain dintr-un stat membru UE fara a avea si acest N I F ...
Sa inteleg atunci ca nu este obligatorie obtinerea lui, pentru a putea face angajarea propriu-zisa?
De asemenea, daca ii fac angajarea si ramane in activitate timp de 5 ani fara intrerupere, poate obtine cardul european de sanatate, avand in vedere ca nu e cetatean roman? Sau...indiferent de cetatenia pe care o are, conditia e sa contribuie la sanatate (in Romania, in calitate de angajat) timp de 5 ani?
Multumesc!
Obtinerea lui este necesara pentru completarea D112 .....
Aha.....deci Revisalul permite, dar D112 nu , asa ca e nevoie totusi de acest NIF. Multumesc din nou!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean ue si detasare in alta tara ue miruna82 miruna82 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: o societate doreste angajare unui strain, cetatean UE. Conform OUG 102/2005, acesta in termen de 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. firma vrea sa angajeze cetateni din sri lanka. ma ... VIO DASCALU VIO DASCALU Buna ziua. Firma vrea sa angajeze cetateni din Sri Lanka. Ma intereseaza, din momentul in care acestia obtin toatele avizele si actele necesare angajarii si ... (vezi toată discuția)
Angajat cetatean german ioanatodi ioanatodi Buna ziua , Trebuie sa angajez o persoana cu cetatenie germana care va reprezenta societatea in Germania (are domiciliu in Germania, ii fac CIM cu ... (vezi toată discuția)