avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

este legal ca unele firme sa scada din zilele de concediu de odihna, cele de concediu medical ? dupa bunul lor plac la 2- 3 zile cm ,scad 1 zi de co .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:23, 26 Martie 2013
Concediul medical nu mai diminueaza durata concediului de odihna.

Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic (art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat). Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

Despre acest subiect s-a mai discutat aic:
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical modifica durata concediului de odihna? monik780401 monik780401 Buna ziua. As vrea sa stiu cate zile de concediu de odihna (28 zile anul trecut) voi avea dupa un concediu medical de 90 zile.Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu de odihna rat maria rat maria Buna ziua . O angajata a firmei noastre care are contract de munca pe perioada nedeterminata si 20 de zile de concediu legal , a lucrat in 2012 in perioada ... (vezi toată discuția)
Calcul numar zile concediu de odihna inainte de nastere crisstinnaE crisstinnaE Buna ziua. Urmeaza sa nasc la sfirsitul lunii Iulie 2014, si as vrea sa stiu cum se calculeaza concediul de odihna pentru acest an: 1- proportional cu ... (vezi toată discuția)