avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce despagubiri pot cere unei persoane care a dat cheia ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce despagubiri pot cere unei persoane care a dat cheia masinii unuia fara carnet

Buna ziua,
O persoana a dat cheile unuia fara carnet de conducere sa-i mute masina, acesta a intrat cu viteza mare in autoturismul meu care era parcat.
Posesoara autoturismului a declarat la Politie si Asigurari ca ea a condus masina.
Ea si-a luat dauna totala de la asigurari, beneficiind de un autoturism nou acum, iar autoturismul meu afost avariat in proportie de 60%, acum fiind sudat in toate inchieturile, valoarea lui in momentul acesta dupa reparatii scazand dramatic, iar eu fiind nevoit sa merg 60 de zile cu Ratb-ul.
Proprietara celulalt autoturism mi-a spus nonsalant ca mi-a dat RCA-ul si sa ma spal pe cap cu el.
In acest caz ea are autoturism nou, iar eu am ramas cu o rabla sudata peste tot, desi ea a mintit la Politie si la Asigurari ca ar fi fost la volanul masinii.
Imi puteti da un sfat.............eu i-am intentat actiune penala pentru distrugere din culpa (dar se pare ca nu am sanse).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Voican , Avocat 12:53, 23 Februarie 2009
Bna ziua.Puteti dovedi cele afirmate de dvs. ca altcineva a condus autoturismul?Daca da, puteti formula plangere penale pentru comiterea mai multor infractiuni respectiv fals in declaratii, uz de fals.Parerea mea este sa angajati un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto pe numele parintilor MirceaCR MirceaCR Buna ziua, Desi exista un topic asemanator am decis sa creez unul nou, luand in calcul faptul ca am auzit un zvon cum ca legislatia s-a modificat intre timp ... (vezi toată discuția)
Contraventie cod rutier ContSters139791 ContSters139791 Buna seara am o intrebare, in calitate de proprietar al unui auto, daca nu conduc eu masina , cheile stau acasa la parintii mei, si masina este implicata ... (vezi toată discuția)
Informare alcool volan mystyk2000 mystyk2000 Buna ziua. Prietenul meu are o condamnare cu amenda penala si anulare permis care s-a incheiat in decembrie 2015, urmand ca in decembrie 2016 sa obtina un nou ... (vezi toată discuția)