avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deductibilitate tva bon fiscal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deductibilitate tva bon fiscal

Am vorbit cu cei de la casa de marcat si ei sustin ca este corect ca pe bonul fiscal sa apara doar cui-ul societatii-client, fara particula RO, ca nu permite casa de marcat inserare de litere si in lipsa altor precizari de ANAF se poate deduce tva asa.

Cei de la ANAF nu stiu cum este corect si spun ca nu exista nici o precizare in acest sens.

As vrea sa stiu daca este de ajuns doar cui-ul societatii deoarece, conform prevederilor HG 84/2013:
Pentru achiziþiile de bunuri ºi servicii pe bazã de bonuri fiscale emise în conformitate cu prevederile Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaþia agenþilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicatã, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare, deducerea taxei poate fi justificatã cu bonurile fiscale care îndeplinesc condiþiile unei facturi simplificate în conformitate cu prevederile art. 155 alin. (11), (12) ºi (20) din Codul fiscal dacã furnizorul/prestatorul a menþionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului.
Cel mai recent răspuns: anomarairam , utilizator 15:43, 17 Aprilie 2013
Dupa parerea mea codul de TVA este codul numeric.Ro este in schimb atributul codului fiscal.Dar oricand se poate interpreta si ca ar fi necesr RO ca de ..... legislatie clara si fara interpretari doar la noi se poate.
multumesc...din pacate nici eu nu am reusit sa primesc un alt raspuns.
cei de la ANAF sustin telefonic ca ar fi necesar si RO in fata insa nu exista o baza legala din care sa reiasa clar.
Este obligatoriu sa se modifice casa de marcat cu inscrierea cui-ului clientului pe bon daca societatea nu are clineti PJ? (la un magazin care vinde numai clientilor persoane fizice).
Nu este obligatoriu la nimeni. SI chiar daca va fi necesar, daca un client solicita, i se poate elibera factura pentru respectivul bon fiscal.
multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon carburant+factura obligatoriu?! egivandor egivandor Buna ziua, Din senin a aparut un zvon puternic conform caruia incepind cu 01.07.2009 este obligatoriu pentru deducerea in contabilitate ca bonul fiscal pentru ... (vezi toată discuția)
Unele case de marcat nu pot adăuga ro-ul. cum se face deducerea tva doar pe baza bonului fiscal? Iicz Iicz Va rog sa ma ajutati cu o nelamuriri. Unele casa de marcat nu pot adauga ROul- sau asa spun angajatii-. Este valabil pentru deducre tva sa fie trecut de ... (vezi toată discuția)
Obligatie cf pe bon daca nu sunt platitor tva? Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Am un SRL neinregistrat ca platitor de TVA si doresc sa stiu daca sunt obligat sa inregistrez in contabilitate doar BF care au CF mentionat (ex. ... (vezi toată discuția)