avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Intreprindere individuala agricultura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Intreprindere individuala agricultura

Buna ziua,
In anul 2013 am infiintat o intreprindere individuala in domeniul agricol.
Am inceput sa fac contracte de arenda terenuri si vreau sa stiu ce declaratii trebuiesc depuse. Mentionaez ca nu am mers la finante pentru a declara nimic pt ca mi s-a spus ca trebuie mers in max 15 zile de la realizarea unui venit iar eu momentan nu am realizat venituri. Sunt si salariata la o instiutie de stat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:07, 26 Martie 2013
Dupa ce ati primit toate actele pentru infiintarea intreprinderii individuale trebuie sa mergeti, in maxim 15 zile, la administratia financiara sa va inregistrati si sa depuneti declaratia 220 cu venitul astimat pentru 2013. Apoi o sa primiti acasa decizia de impunere cu ratele de platit la impozitul pe venit si la contributia la sanatate. Ratele sunt trimestriale si plata se face pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru.
Acum referitor la contractele de arenda.
Dumneavoastra ca arendas duceti contractele semnate la primarie sa le inregistreze si la administratia financiara in maxim 15 zile de la semnare.
La anul (2014) cand veti face plata venitului cuvenit ca arenda anului agricol 2013 catre fiecare proprietar de teren, daca v-ati inteles ca dumneavoastra sa le retineti si sa le platiti impozitul la fiecare, declarati si platioti acel impozit pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care le dati banii iar in luna februarie 2015 depuneti si declaratia 205 cu numele, cnp si valoare impozitului pe fiecare proprietar.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale pfa domuta domuta sunt un pfa infiintat in urma accesarii masurii 112. Ce obligatii financiare am? Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Taxe pentru teren agricol arseneconstanta arseneconstanta Vă rog frumos să mă lămuriți. Sunt pensionară. Am moștenit de la mama mea un teren agricol extravilan, înscris într-o asociație ... (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venitul din arenda cata14dc cata14dc Am un contract de arenda cu act aditional in care am specificat ca impozitul pe venit 16% si cass 5.5% sa-mi fie retinute de arendas conform OUG:125/2011 si ... (vezi toată discuția)