avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de a lasa copilul cu bunicii in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de a lasa copilul cu bunicii in timpul custodiei comune

Buna ziua.am cazut de comun acord cu sotul sa divortam pe cale amiabila cu custodie comuna.el este sofer de tir si ajunge cam la 3-4 luni acasa.domiciliul copilului va fi la mine.momentan nu lucrez dar am primit o oferta care implica plecarea mea din tara -as ajunge acasa cam la 2 luni.copilul ar sta cu parintii mei.daca copilul va fi bine ingrijit , sotul are dreptul de a l lua de aici?poate cere schimbarea domiciliului avand in vedere faptul ca el va fi plecat mai mult decat mine?
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 13:32, 26 Martie 2013
Locuinta copilului poate fi stabilita la bunicii sai, chiar daca autoritatea parinteasca este exercitata in comun , de catre parinti.

Art. 400

Locuinţa copilului după divorţ

(1) În lipsa înţelegerii dintre părinţi sau dacă aceasta este contrară interesului superior al copilului, instanţa de tutelă stabileşte, odată cu pronunţarea divorţului, locuinţa copilului minor la părintele cu care locuieşte în mod statornic.

(2) Dacă până la divorţ copilul a locuit cu ambii părinţi, instanţa îi stabileşte locuinţa la unul dintre ei, ţinând seama de interesul său superior.

(3) În mod excepţional, şi numai dacă este în interesul superior al copilului, instanţa poate stabili locuinţa acestuia la bunici sau la alte rude ori persoane, cu consimţământul acestora, ori la o instituţie de ocrotire. Acestea exercită supravegherea copilului şi îndeplinesc toate actele obişnuite privind sănătatea, educaţia şi învăţătura sa.

Sotul dumneavoastra poate solicita instantei de judecata schimbarea locuintei minorului .

Succes.

Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
tatal are posibilitatea de a cere schimbarea locuintei minorului insa instanta va aprecia raportat la situatia existenta si la probele administrate - anchete sociale, martori, daca schimbarea este in interesul superior al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora soției a fost ucisă de tatăl copiilor ei, care acum este în închisoare. putem adopta unul dintre nepoți? Parus Parus Buna seara. Cu o problema va deranjez...sora sotiei, casatorita si cu doi copii minori, a fost omorata de sotul ei, acesta aflandu se in puscarie, dar inca nu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor la notar Adeea Adeea Buna ziua. Sotul meu a cerut divort pe cale amiabila la notar insa noi avem un copil de aproape 2 ani. Eu vreau copilul sa ramana la mine insa situatia ... (vezi toată discuția)
Soția a plecat în italia și de atunci legăturile s-au răcit. În plus, nu trimite bani pentru cheltuielile copilului și ale casei, ce șanse am să câștig copilul în instanță? Eu84 Eu84 Buna ziua. A-și dori doar un sfat de la specialiști în domeniu. Soția a fost plecata timp de 2 luni în Italia de comun acord. După 2 săptămâni ea sa ... (vezi toată discuția)