avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre leasing
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre leasing

buna ziua
in urma unei tentative de predare leasing, am instrainat masina persoanei respective, iar eu am ramas sa primesc facturile in continuare pentru ca potentialul client vad ca nu are de gand sa faca actele cu firma de leasing pentru a prelua pe el contractul asa cum am si stabilit.
vreau sa il dau in judecata pentru abuz de incredere, dar as vrea sa imi raspundeti la cateva intrebari
care este primul pas care trebuie facut, actele care trebuiesc si taxele care se percep de instanta pentru inceperea urmariri ?
imi trebuie numaidecat un avocat?, daca da cam ce taxe se percep pentru asa ceva
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:35, 24 Februarie 2009
In opinia mea aveti nevoie de un avocat.Pentru a angaja un avocat nu se percep taxe dar trebuie sa-i platiti acestuia un onorar, care se stabileste de comun acord intre cele doua parti functie de mai multe criterii ex.volum de munca, dificultate cauza etc.
Cam greu cu abuzul de încredere.

Pe de altă parte, aveţi acordul firmei de leasing (finanţatorul, proprietarul autoturismului) pentru actul pe care l-aţi perfectat?. Dacă nu, aveţi toate şansele ca persoana căreia i-aţi înstrăinat maşina să vă trîntească o plîngere penală pentru înşelăciune în convenţii.
In opinia mea aveti nevoie de un avocat in cazul in care nu va pricepeti ce sa intreprindeti singurel.
Daca stiti cam ce pasi trebuie urmati, sa faceti cererea si sa o sustineti, nu aveti nevoie de el; asta decideti dv., ca nu avem noi cum sa stim.
Cat priveste insa fondul, asta cu abuzul nu stiu cate sanse are, pana una-alta as merge pe civil ca e mai rapida... Sau il notific frumos pe om spunandu-i ca ii solicit masina inapoi ca m-a fraierit sa vaz ca nu vrea sa o cumpere, ii dau un termen, daca nu mi-o da fac plangere pe furt... ca e mai rapid si spun si politiei unde cred eu ca poate gasi masina...
Recuperarea dureaza mai putin...

Plangerea o faceti la politie, va invata cei de acolo, nu e un capat de lume... Dv. numai scrieti de mana exact ce s-a intamplat, anexati acte leasing, notificari, raspunsuri, corespondenta cu omul care are masina... tot ce aveti cu legatura la asta. ASta imi vine in cap acum, repede, din putinele date pe care le am la dispozitie... Succes!
AVLIL a scris:

In opinia mea aveti nevoie de un avocat in cazul in care nu va pricepeti ce sa intreprindeti singurel.
Daca stiti cam ce pasi trebuie urmati, sa faceti cererea si sa o sustineti, nu aveti nevoie de el; asta decideti dv., ca nu avem noi cum sa stim.
Cat priveste insa fondul, asta cu abuzul nu stiu cate sanse are, pana una-alta as merge pe civil ca e mai rapida... Sau il notific frumos pe om spunandu-i ca ii solicit masina inapoi ca m-a fraierit sa vaz ca nu vrea sa o cumpere, ii dau un termen, daca nu mi-o da fac plangere pe furt... ca e mai rapid si spun si politiei unde cred eu ca poate gasi masina...
Recuperarea dureaza mai putin...

Plangerea o faceti la politie, va invata cei de acolo, nu e un capat de lume... Dv. numai scrieti de mana exact ce s-a intamplat, anexati acte leasing, notificari, raspunsuri, corespondenta cu omul care are masina... tot ce aveti cu legatura la asta. ASta imi vine in cap acum, repede, din putinele date pe care le am la dispozitie... Succes!

multumesc pentru sfat. la politie am fost si au spus ca ei nu au ce sa faca pentru ca masina am dat-o de buna voie. cu acea persoana am facut un antecontract de predare leasing prin care se obliga ca in termen de 30 de zile sa isi pregateasca toate actele de care are nevoie (adeverinta salariu, fisa fiscala...) pentru a putea merge la firma de leasing si sa preia contractul. prin acel antecontract se mai obliga sa plateasca toate facturile care soseau de la leasing cat si de la casco incepand cu data de la care a fost predata masina. au trecut 60 de zile de atunci si cand iau legatura cu el spune ca masina nu mai e la el....ca nu are timp sa treaca pe la persoana care a dat-o si el mai departe....
Pai il notificati, daca nu merge il dati in judecata, cereti daune materiale (anume macar ratele platite) etc.
Rezolutionati contractul.
Aveti dreptate cu furtul, am uitat, se vede ca nu fac penal... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot recupera masina cipryovy cipryovy buna ziua. am achizitionat o masina in leasing prin firma pe care o reprezint. dupa un an am vrut sa predau leasingul. am gasit persoana, am luat niste bani ... (vezi toată discuția)
Leasing magyari magyari In cazul unui bun dobandit in sistem leasing, dupa o perioada utlizatorul nu isi mai achita ratele de leasing. Contractul este titlu executor si executarea a ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere wasea wasea buna ziua, as dori sa ma lamuriti intr-o problema legat de o fapta incadrata la abuz de incredere. am avut un leasing la doua masini, am achitat avansul la ... (vezi toată discuția)