avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Vanzare autoutilitara fara acte
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Vanzare autoutilitara fara acte

Am vandut o masina fara a intocmi actul de vanzare-cumparare intrucat nu avea toti banii sa-i dea pe loc si am consultat un notar ce putem face.Acesta ne-a indrumat sa incheiem un act de imprumut pentru suma datorata pe masina (prin notariat).Asa am procedat dar avem probleme mari intrucat am ajuns la executor si nici pana in prezent nu am reusit sa primim banii, mai mult , a dezmembrat masina si nici pana acum nu am incheiat actele.Mentionez ca si- a luat multe angajamente de plata in fata executorului recunoscand cele relatate mai sus.A facut plangere la parchet pentru inselaciune dar degeaba nu l-a gasit vinovat,am facut plangere la politie caci nu doreste sa incheie actele si circula fara itp ,tot nimic nu am rezolvat,nu a dorit nici sa inapoieze masina. Nu mai stiu ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Carmen Faur , Mediator 17:39, 26 Martie 2013
Notarul ar fi trebuit sa va sfatuiasca sa incheiati un contract de vanzare cumparare cu plata in rate, in care sa se prevada ca masina ramane in proprietatea dumneavoastra pana la achitarea ultimei rate, ca posesia autovehiculului se transmite cumparatorului la data incheierii contractului, precum si ca impozitul, asigurarile si toate obligatiile de plata aferente perioadei pana la achitarea integrala vor fi achitate de cumparator, in numele dumneavoastra.

Oricum, persoana fiind de rea-credinta, tot nu si-ar fi respectat obligatiile, doar ca fiind masina dumneavoastra i-ati fi putut face plangere penala cand a dezmembrat-o.

Singura speranta e tot executorul...
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
mediator_comeaga, utilizator

In situatia aratata cred ca ar trebui sa intentati un proces civil , in care sa dovediti instantei ca i-ati vandut lui X masina dvs. , dar acesta a ramas dator cu o anumita suma de bani , iar acel act notarial va va ajuta pe deplin sa dovediti acest lucru .
Apoi cu hotararea instantei de judecata veti putea merge la executor ...

De asemenea este demna de a fi luata in seama si medierea , ca alternativa de solutionare a problemei dvs.
Apeland la un mediator , acesta va va ajuta sa restabiliti comunicarea si sa gasiti impreuna o solutie viabila , acceptata de ambele parti .
Iar daca cel ce va datoreaza bani , nu raspunde la invitatia mediatorului , aveti drumul deschis catre instanta de judecata !

Bafta !
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
Carmen Faur, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masini joco21 joco21 Am si eu o intrebare?Anul trecut am vandut o Dacia 1400 fara contract de vanzare-cumparare.Acuma la data 26-Mai a expirat Itp-uri si na cautat nimeni ca vrei ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe un autoturism vandut. forraistefan forraistefan Buna ziua , In decursul anului 2008 am accesat un credit de nevoi personale din care am cumparat un autoturism. Am platit creditul pana la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Radiere auto/dovada radiere cry_ss cry_ss Buna am vandut o masina anul trecut.S-a desfasurat astfel : am vandut masina , am dat talonul (fara cartea masinii), si am primit jumatate din suma.Peste 1 ... (vezi toată discuția)