avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Evaziune fiscala si noi pedepse
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Evaziune fiscala si noi pedepse

Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 6 ani retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.

aici intra si nevirarea cass de catre pfa, chiar daca nu exista nicio decizie de impunere care sa stabileasca cuantumul si termenul de plata??????????
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:56, 26 Martie 2013
Nu. Se refera, de exemplu, la contributiile la sanatate, pensie, somaj si impozit pe salariu suportat de angajat la contractele de munca care sunt retinute de angajator cand plateste salariile si pe care acesta trebuie sa le plateasca la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stopaj la sursa ever4ever ever4ever Buna seara, Detin o firma iar in anul 2009 nu am obtinut venituri din incasari, n-am avut nici profit, am platit salariile din aport propriu pentru ca din ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale redinciucconstantin redinciucconstantin nevirarea la bugetu consolidat al statului a retinerlor cu caracter social de exmp somaj,sanatate,pensii de catre angajator e infractiune (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor sociale de catre angajator Kiss Raluca Kiss Raluca Daca angajatorul nu plateste contributiile la Sanatate, Pensii, Somaj, chiar daca acestea au fost retinute angajatulului, il afecteaza pe angajat? Daca da, ... (vezi toată discuția)