avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot vinde un garaj fara certificat de mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot vinde un garaj fara certificat de mostenitor?

buna ziua tuturor pot ceda un garaj care e pe numelel lui tata care a decedat acum 4 ani dar nu s a facut succesiunea? ma refer notarul imi va cere succesiunea sau exista si alta cale? va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
gabrielpop, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabrielpop , utilizator 19:49, 26 Martie 2013
Trebuie dezbatuta succesiunea, altfel nu se poate.
garajul e al primariei nu este proprietatea mea vreau sal cedez unei persoane eu trebuie sa plec din tara si nu vreau sa l inchiriez dearece nu este posibil( scrie in actele contractului )deci sa inteleg ca in cazul respectiv tot trebuie succesiunea facuta desi e garajul primariei multumesc din suflet ptr raspuns sanatate
Daca nu este garajul tatalui dvs nu intra in masa succesorala. Depinde in baza carui contract tatal dvs a detinut garajul, si ce clauze exista in contract.....
va multumesc de rabdarea de care dati dovada garajul e luat pe numele raposatului meu tata cu abonament emis in baza571/2003 de fapt e un contract de inchiriere cu primaria intre (tata) si primarie cam asta e si sunt in dubii merita sa ma duc la notar imi cere? nu mi cere? asta e dilema mea multumesc eu l am achitat garajul adica abonamentul pana in 2013 decembrie o clauza spune asa in caz de deces al titularului contractul se poate transcrie la cerere pe numele celor in drept....
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
gabrielpop, utilizator
Pai nu aveti de ce merge la notar. Acest bun asa cum v am mai spus nu intra in masa succesorala a tatalui dvs pentru simplu fapt ca nu detinea dreptul de proprietate asupra lui.

Alte discuții în legătură

Mama a decedat, iar dansa avea bani depuși la cec, tata este a ... Liliana Pop Liliana Pop Mama a decedat,iar dansa avea bani depuși la CEC,tata este a doua persoană care figurează la contul CEC,întrebarea este:Tata poate să retragă banii fara ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata, 2 copii + cea de-a doua sotie Diana I. Diana I. Buna ziua, Tata tocmai a decedat. Suntem doi copii din prima sa casatorie, incheiata acum peste 30 ani. A ramas in viata actuala sa sotie, care detine toate ... (vezi toată discuția)
succesiune - buna ziua, tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie ... moisetdo moisetdo Buna ziua, Tata a fost recasatorit cu o femeie, in noiembrie 2020 el a murit, in aprilie 2021 a murit si ea.Tata i-a facut donatie pe tot ce detinea din ... (vezi toată discuția)