O persoana care a cumparat 2 telefoane furate. El nu a stiut ca sunt furate. Vine politia la el acasa si la prietena lui, sa ridice telefoanele cumparate de acestia. Dar intrebarea mea este,cum poate sa ridice politia aceste telefoane fara sa ofere o dovada in acest sens?
În speranţa ca nu avem de a face cu falşi poliţişti, era normal sa încheie un proces verbal, sa cerceteze la secţia de poliţie care este stadiul cercetărilor.
Politia intocmeste un proces verbal de confiscare a telefoanelor pe care-l ataseaza la dosarul pe care-l va intocmi celui care le-a furat.Dvs. va puteti constitui parti civile cu contravaloarea acestor telefoane, urmand sa va recuperati banii de la inculpat.
Cu stima,
av. M.Hornea
Am inteles, dar din cate stiu trebuie data o dovada persoanei caruia i-au fost confiscate telefoanele, unde trebuie sa specifice clar, data,marca,seria produsului confiscat,semnatura organului de cercetare si stampila MAI. In baza carui art. se face aceste confiscari si se elibereaza aceasta dovada. Din cate stiu se da pe loc ,cand se confirma ca acel bun este furat si sunt dovezi. Nu dupa cateva zile. Din cate stiu art. care face referire este pe undeva in C.p.p. In cazul in care politia nu a oferit aceasta dovada, nu se poate considera un abuz din partea politistilor?