avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 284/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 284/2010

Buna seara!
Lucrez in cadrul Ministerului Apararii Nationale si am o problema legata de acordarea gradatiilor cu privire la vechimea in munca. In art.11 (5) din Legea nr. 284/2010 se specifica faptul ca "Pentru acordarea gradaţiei corespunzătoare tranşei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral şi perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare".
In cadrul aceleiasi legi in Anexa VII FAMILIA OCUPAŢIONALÃ DE FUNCŢII BUGETARE "APÃRARE, ORDINE PUBLICÃ ªI SIGURANŢÃ NAŢIONALÃ" se face referire strict la perioada de desfasurare a activitatii in cadrul MAPN. Articolul care face referire la cele mentionate anterior este art.11 (1) "În raport cu timpul servit în calitate de personal militar, poliţist sau funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare au dreptul la 1 -7 gradaţii, care se acordă din 3 în 3 ani". Mentionez ca la data angajarii mele in cadrul MAPN aveam o vechime in munca de 2 ani in sectorul privat. Intrebarea mea este ce se intampla cu acesti 2 ani de vechime. Totodata in momentul angajarii mele, biroul personal din cadrul MAPN, mi-a comunicat faptul ca puteam beneficia de gradatia 1 de vechime in munca daca aveam 3 ani vechime, dar acest aspect nu l-am gasit in cadrul legii mentionate.
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Se acorda ajutoarele lunare prevazute de legea nr. 284/2010 cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care au iesit la pensie? rahova rahova In noua lege a salarizarii la Anexa nr.IV/2 scrie: DREPTURI SPECIFICE ACTIVITÃŢII DESFêURATE ÎN INSTITUŢIILE PUBLICE DE APÃRARE NAŢIONALÃ, ORDINE ... (vezi toată discuția)
Legea 223/2015 art 19 - aplicare stefannicola stefannicola 12,5 ani in MAPN ( studii militare - 5 ani , 7 ani ,6 luni, 10 zile unitate operativa - grupa 1 de munca. As dori detalii de aplicare a acestei legi pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as avea nevoie de o informatie barbat , nascut in ... crisim crisim buna ziua, as avea nevoie de o informatie barbat , nascut in 1970, beneficiar de pensie de invaliditate in sistemul public de pensii unde am cotizati 10 ... (vezi toată discuția)