avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... buna ziua, as avea nevoie de o informatie barbat , ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

buna ziua, as avea nevoie de o informatie barbat , nascut in ...

buna ziua, as avea nevoie de o informatie
barbat , nascut in 1970, beneficiar de pensie de invaliditate in sistemul public de pensii unde am cotizati 10 ani....
mai am 14,5 ani lucrati ca militar ...intrebarea mea este daca pot beneficia de pensie de invaliditate si pentru anii lucrati in MApN
mentionez ca am fost militar pana in 2008 cand din motive personale mi-am inaintat demisia
p.s. am tot cautat in lege dar nu am gasit nimic clar care sa confirme sau nu daca am dreptul
multumesc
Cel mai recent răspuns: crisim , utilizator 12:06, 18 Aprilie 2023
Au dreptul la pensie de invaliditate militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special care și-au pierdut total sau cel puțin jumătate din capacitatea de muncă din cauza:
a) producerii unor accidente de muncă sau a unei boli contractate în timpul și din cauza îndeplinirii serviciului militar/serviciului, tuberculozei, neoplaziilor, schizofreniei și SIDA;

b) accidentelor sau bolilor care nu au legătură cu îndeplinirea serviciului militar/serviciului.

Criteriile și normele pe baza cărora se face încadrarea în gradele I, II și III de invaliditate sunt prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 56/2012 pentru aprobarea criteriilor și normelor de diagnostic clinic, diagnostic funcțional și de evaluare a capacității de muncă pe baza cărora se stabilește aptitudinea și încadrarea în grade de invaliditate pentru cadrele militare, soldații și gradații voluntari, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare.

Comisiile centrale de expertiză medico-militară ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații, după caz, organizează, îndrumă și controlează activitatea de expertiză medicală.
multumesc pentru raspuns domnul Cornel, asta am citit si eu dar tot e neclar daca am dreptul sau nu.....nu scrie "in activitate" .....deci teoretic ar trebui sa ma incadrez
o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! dupa cum se stie pe apt limitat nu se mai poate iesi ... Achimitom04 Achimitom04 Buna ziua ! Dupa cum se stie pe apt limitat nu se mai poate iesi la pensie din MAI. Eu aveam apt limitat inainte sa se adauge acel articol dar fiind pe medical ... (vezi toată discuția)
Pensie apt-limitat militar! sunt militar , cu 15 ani vechime in servicu ... Claudiu0123 Claudiu0123 Apt-limitat MILITAR! Sunt militar , cu 15 ani vechime in servicu In urma unor probleme medicale am fost declarat Apt limitat- Posibil ca la urmatoare vizita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o persoana cu tumora la unul din rinichi , rinichiul ... sopor sopor Buna ziua, O persoana cu tumora la unul din rinichi , rinichiul va fi scos ,Are drept la pensie de invaliditate.. Va multumesc (vezi toată discuția)