avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Aplicare art.27 alin. 2 indice 1 legea 18/1991 ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Aplicare art.27 alin. 2 indice 1 legea 18/1991 actualizata

art27. Propietarii sau mostenitorii acestora care nu s-au inscris in cooperativa agricola de productie, nu au predat sau nu li s-au preluat la stat terenurile prin acte translative de propietate vor putea cere prefectului prin comisiile de fond funciar,titluri de propietate conform prezentei legi.

Raspunsul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Propietatii la aplicarea articolului de mai sus.

Asfel, din prevederile sus mentionate reiese faptul ca sunt indreptatiti a primi titlu de propietate si persoanele care nu au predat pamantul cooperativelor agricole de productie sau intreprinderilor agricole, inplicit sunt dispozitii aplicabile persoanelor din zonele necooperativizte.



Asta ce inseamna?
Ca daca terenul nu a fost niciodata preluat niciodata de stat sau cooperativa , puteam sa cer TP pe terenul aferent casei de locuit si a altor terenuri din extravilan?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: H.LAUREAN , utilizator 17:59, 28 Martie 2013
Sunteti in drept sa solicitati emiterea TP pentru terenul aferent casei de locuit(nu neaparat in baza acestui temei de drept, aici avem reglementare chiar prin D.L. 42/1990), dar si asupra terenurilor extravilane. Mai complicat este daca s-a emis titlu altor persoane pentru acele terenuri, va trebui sa vedeti si celelalte alineate ale art. 27.
Terenul in cauza il am de la bunici iar bunicii l-au cumparat cu act de mina, act pe care eu nu il mai am.este posibil sa mi se dea TP?
La noi in zona nu a fost CAP.
VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 58/1974 oprescuviorica oprescuviorica Buna seara. Ca si alta data apelez la ajutorul dumneavoastră. Soacra mea a cumparat in 1983 o casă în ploiesti. Acum dupa decesul ei aflam ca de fapt ea ... (vezi toată discuția)
Ordinul 22 al prefectului onicutza onicutza buna ziua! am si eu o itrebare? cum poate cineve sa obtina acest ordin daca un teren intrat in proprietatea statului comform legii 58/1974 eu fiind proprietar ... (vezi toată discuția)
sentinta data pe legea 18/1991 limuzina limuzina In urma procesului sentinta a fost data favorabil partii adverse Bunicul meu a intrat in CAP cu un teren, tatal meu in baza legii 18/1991 a solicitat acest ... (vezi toată discuția)