avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inventare datorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inventare datorii

In lupta angajatorului meu de a-mi gasi un motiv sa ma concedieze a aparut si urmatorul aspect. Patronul firmei mi-a inmanat o foaie ca nu asa avea debite fata de firma domniei sale, foaie pe care eu o am in copie, cu semantura lui si stampila a firmei.
Peste aproape 2 saptamani am primit un email ca am datorii la firma din anul 2008, ianuarie pentru ca m-au servit cu mancare cand am fost la sediul lor din strainatate si le datorez 5,20€ si daca nu-i platesc, atunci o sa ma dea afara.
Nu suma ma intriga, ci gestul lor.
Am spus ca am foaia respectiva cum ca nu as avea debite si patronul nu a recunoscut ca a semnat niciodata aceasta foaie.
Daca mai inventeaza si alte datorii mai mari? Cum sa procedez? Cum platesc eu suma de 5,20 €? Le dau banii pur si simplu si eu imi dau o chitanta? Am solicitat factura pentru asta, dar nu am primit nici un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Marius Nou , utilizator 22:47, 23 Februarie 2009
Nu ar fi fost normal sa va dea diurna pentru deplasare? E obligatorie
Ca sa scapati de datoria fata de unitate o puteti plati la casierie si sa vi se elibereze o chitanta pe care sa scrie achitare integrala masa...cazare....deplasare
Am avut diurna. Aceasta suma reprezinta consumatia mea cu ceea ce ei m-au sevit. E ca atunci cand mergi in vizita la cineva si te serveste cu ceva si la placare (sau mai bine zis dupa un an si ceva) iti cer bani pentru ca te-au servit cu un suc si ceva de mancare. Daca nu eram servit, nu vroiam eu sa mananc de acolo.
Nu mi se pare normal sa ma puna la plata pentru ca ei m-au servit. Asta spune multe despre "ospitalitatea" lor!!!
Mie mi se para ca ei cauta motive sa scape de mine cu orice pret!
Trebuie sa verificati foarte atent semnatura si sa il trageti la raspundere pe cel care a semnat ijn locul adevaratului patron.
Daca descoperiti ca este un fals puteti sa faceti plangere.
S-ar putea ca cineva din firma sa vrea ca dvs. sa nu mai lucrati in firma respectiva.
Confruntati semnatura patronului cu e-mailul ,intrucat pot fi una si aceeasi persoana.Pentru aceasta suma este mai bine sa fie achitata.
Cineva a avut stampila firmei ( contabila) , fiind si o neglijenta din partea angajatorului in serviciu (simplu fapt ca a lasat stampila la indemana oricui) aceasta i-a stiut si semnatura.
Este singura explicatie de ce nu isi recunoaste semnatura .
Foiaia a fost semnata si stampilata de patron in prezenta mea si tot el mi-a dat si mie copia. Frecvent nu recunoaste ceea ce face sau ce zice. Mai clar, nu-si tine promisiunile. Dar aici a dat scris si pentru faptul ca nu am datorii si pentru faptul ca am de 5,2€. O sa-i platesc, nu-i o suma mare! Dar ma deranjeaza faptul ca sfideaza orice regula si spune cu totul altceva desi el a semnat. Ce pot sa fac? Imi e teama sa nu inventeze si altceva?
Marius Nou a scris:

In lupta angajatorului meu de a-mi gasi un motiv sa ma concedieze a aparut si urmatorul aspect. Patronul firmei mi-a inmanat o foaie ca nu asa avea debite fata de firma domniei sale, foaie pe care eu o am in copie, cu semantura lui si stampila a firmei.
Peste aproape 2 saptamani am primit un email ca am datorii la firma din anul 2008, ianuarie pentru ca m-au servit cu mancare cand am fost la sediul lor din strainatate si le datorez 5,20€ si daca nu-i platesc, atunci o sa ma dea afara.
Nu suma ma intriga, ci gestul lor.
Am spus ca am foaia respectiva cum ca nu as avea debite si patronul nu a recunoscut ca a semnat niciodata aceasta foaie.
Daca mai inventeaza si alte datorii mai mari? Cum sa procedez? Cum platesc eu suma de 5,20 €? Le dau banii pur si simplu si eu imi dau o chitanta? Am solicitat factura pentru asta, dar nu am primit nici un raspuns.

In cursul zilei de astazi mi s-au mait "datoriile". Acum am de dat 6.24€. in caz de neplata am probleme. Cum sa procedez cu astel de oameni care pot inventa orice fel de datorii. Daca vin si spun ca am sa le dau mii de €, eu de unde ii dau? Si mai ales asta e un abuz!...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna sofer tir krysty.cv krysty.cv AM LUCRAT LA O FIRMA DE TRANSPORT CA SOFER,UNDE AM FOST PLATIT LA KM , CEEA CE STIU CA NU ESTE LEGAL. POT SA-I DAU IN JUDECATA PTR ASTA ... (vezi toată discuția)
Salarii sub forma de diurna !!! Levi Levi Firma la care lucrez plateste o parte a salariului net negociat sub forma de diurna. Aceasta "o parte" ajunge in unele cazuri si la 50% din suma primita. ... (vezi toată discuția)
Recurs hotãrâre obligaþia de a face Dana0620 Dana0620 Soţul meu a fost chemat în instanţă de către firma de transport la care a lucrat, pentru [i]obligaţia de a face[/i]. Aceasta, în calitate de reclamant ... (vezi toată discuția)