avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de a locui in imobil pana la incasarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de a locui in imobil pana la incasarea integrala a sultei

Buna ziua.In cazul in care in urma partajului mi se va stabili o sulta cu plata esalonata ,sotul are dreptul sa locuiasca in imobil pana isi primeste suma integrala(sulta esalonata)?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:08, 27 Martie 2013
Doar daca va retine instanta acest drept.
Ar fi recomandabil sa aveti avocat pentru redactarea cererilor in aparare deoarece daca nu solicitati in scris si motivat instanta nu va acorda din oficiu acest drept.
Daca din probatoriu va rezulta ca ati exercitat agresiuni asupra sotiei instanta poate respinge cererea.
Va mai poate bloca si printr-o cerere de protectie prin care sa pastrati o anumita distanta.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cu acordul dvs da. Dansul va avea inscris o ipoteca legala pentru sulta pe care o veti achita.
Cu acordul dvs va putea locui, cu acordul lui veti putea plati esalonat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)
Din urma dezbaterii mostenirii.... daniela0110 daniela0110 Buna ziua.In timpul casatoriei parintii mei au dobandit un apartament si o casa.Tatal meu a decedat.Am ramas mama,eu si sora mea(suntem majore).Dorim ... (vezi toată discuția)
garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)