avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Reprezentare in procedura insolventei. Sustinere ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Reprezentare in procedura insolventei. Sustinere cerere de admitere

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea speta: cererea de admitere la masa credala este actiune distincta de actiunea in pretentii, anterioara, ambele fata de acelasi debitor, respectiv necesita incheierea unui alt contract de reprezentare juridca?
La concret, pe fond s-a castigat obligarea lui X la plata unei datorii catre Y, dar intre timp X a intrat in insolventa, ceruta de Z.
Y, ca sa-si recupereze datoria, trebuie sa ceara admiterea la masa credala.
In acest caz, pentru Y, este vorba de o actiune in instanta distincta de prima, cea in pretentii, si de incheierea unui nou contract de reprezentare juridica?

Cu multumiri si o zi buna!

Cel mai recent răspuns: ContSters69500 , utilizator 11:47, 27 Martie 2013
Da, sunt doua cereri distincte, doua cauze disctincte chiar daca intre aceleasi parti si cu acelasi obiect. Daca contractul de asistenta juridica initial se referea la actiunea in pretentii, trebuie semnatu un nou contract.
Da, este o acţiune distinctă de prima.
Este opţiunea justiţiabilului să aleagă reprezentarea sa în faţa instanţei în procedura insolvenţei deschisă asupra debitorului X.
Va multumesc mult! Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala la o debitoare cu sediul in ungaria Minodora Sorian Minodora Sorian suntem un s.r.l. care am executat lucrari de canalizare cu statie de epurare in baza unui contract de prestari servicii incheiat cu antreprenorul general al ... (vezi toată discuția)
Reorganizare??? buburuza buburuza soc X, are o creanta imensa fata de soc Y, in urma unor discutii s-a hotarat sa se returneze marfa achizitionata de la soc.Y, asftel Y nu mai are nicio ... (vezi toată discuția)
Insolventa - cesiune creanta traian23 traian23 Buna dimineata ! Este posibila cesionarea de creanta de catre o firma aflata insolventa catre unul din creditorii sai inscrisi la masa credala in ceea ce ... (vezi toată discuția)