avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Temei legal prescriere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Temei legal prescriere

Va rog sa-mi precizati temeiul in drept pentru prescriere proces verbal de contraventie constructie fara autorizatie emis in anul 2006. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: credite , utilizator 13:21, 27 Martie 2013
Legea nr 51/1991 privind autorizarea constructiilor
CAPITOLUL III
Răspunderi şi sancţiuni

Art. 31
Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei.

Citiţi mai mult: [ link extern ] >
daca va referiti la sanctiunea pecuniara, ce constituie creanta fiscala, in termen de 5 ani de la data de 1 ian a anului urmator Art. 91 cod pr. fiscala. Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel."
Contraventia a fost constatata in 2006 printr-un proces verbal. Acest proces verbal nu se prescrie?
Nu este vorba de sanctiunea pecuniara ci cea de desfintare constructie. Am cerut in 2013 sa intru in legalitate si certificatul de urbanism este negativ in baza acelui pv din 2006.
procesul verbal in sine, ca document este un act constatator al unei contraventii, pentru care s-au dispus anumite masuri eventual si s-a aplicat o amenda, deci nu se prescrie documentul, se prescrie sanctiunea aplicata.
Dac nu ati intrat in legalitate se pot lua evident masuri.

Alte discuții în legătură

Prescriptie noemi_n2000 noemi_n2000 Poate cineva sa mi spuna dupa cat timp se prescrie o sanctiune contraventionala si de cand se calculeaza acest termen? De exemplu in cazul in care sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala AndreiM. AndreiM. Bună ziua ! In 2017 am luat o amendă, de care nu am stiut, pentru depășirea vitezei legale. Am aflat despre ea după primirea unei înștiințări la ... (vezi toată discuția)