avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Temei legal prescriere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Temei legal prescriere

Va rog sa-mi precizati temeiul in drept pentru prescriere proces verbal de contraventie constructie fara autorizatie emis in anul 2006. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: credite , utilizator 13:21, 27 Martie 2013

Conform codului de procedura fiscala, amenda contraventionala reprezinta creanta bugetara si deci executarea acesteia se prescrie in termenul general de prescriptie prevazut de respectivul cod, si anume 5 ani.
am inteles, am raspuns anterior fara sa observ precizarea dvs. Daca ati finalizat constructia, constructie realizata fara autorizatie de construire, este normal sa nu va elibereze certificatul. Solutia dvs actuala ar fi sa formulati actiune in justitie prin care sa soliciatti sa se constate ca ati dobandit dreptul de proprietate asupra constructiei pe calea accesiunii imobiliare artificiale
Multumesc, desigur ca eu nu m-am referit la document ci la sanctiuni. Daca cea pecuniara se prescrie in 5 ani cea de intrare in legalitate cand? Primaria poate constata si azi existenta unei constructii fara autorizatie si incerc sa nu fiu legata de acel act din 2006. Cum fac?
desigur, poate constata oricand, cel putin nu trebuie sa ii mai si starniti cu diverse cereri de eliberare urbanism, etc, am dat solutia mai sus.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie noemi_n2000 noemi_n2000 Poate cineva sa mi spuna dupa cat timp se prescrie o sanctiune contraventionala si de cand se calculeaza acest termen? De exemplu in cazul in care sanctiunea ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala AndreiM. AndreiM. Bună ziua ! In 2017 am luat o amendă, de care nu am stiut, pentru depășirea vitezei legale. Am aflat despre ea după primirea unei înștiințări la ... (vezi toată discuția)