avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi banesti

Buna ziua!

Cate zile ai la dispozitie pentru a face recurs de la data emiterii hotararii si cum se calculeaza in cazul unui proces civil - drepturi banesti? (data postei pe comunicare este 18.03.2013)
Intreb asta deoarece pe comunicare este mentionat un termen de 10 zile (ultima zi dupa calculele mele este joi 28 mar 2013) iar avocatul spune ca este gresit si de fapt ar fi 15 zile (ultima zi marti 2 apr 2013). Ideia este ca nici partea reclamanta nu a facut inca recurs ori mie imi este favorabila sentinta tribunalului si nu vreau sa fac recurs pana nu face partea reclamanta.
Trebuie sa fac musai recurs daca mie imi este favorabila sentinta?
Sa angajez avocatul pana nu face partea reclamanta recurs?
Dupa termenul pus la dispozitie pentru recurs se mai poate face recurs?

Daca aveti nevoie si de alte detalii, sau nu am fost suficient de explicit va rog sa ma intrebati.

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
SC ESC SOFT SRL, Evaluator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:34, 27 Martie 2013
este litigiu de dreptul muncii, termenul este cel de 10 zile

daca sentinta va este favorabila nu aveti de ce sa formulati recurs
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Termenul de recurs este de 10 zile de la data comunicarii hotararii .... in calculul termenului nu intra in socoteala nici ziua in care a inceput , nici ziua cand s-a sfarsit termenul .

Formularea recursului dupa expirarea termenului prevazut de klege , va duce la respingerea cererii ca fiind tardiv depusa ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs in termen sau nu ? nflorinel nflorinel am postat in aceasta sectiune deoarece este vorba de modificarea unui program vizitare minor,la care sa declarat recurs de catre fosta sotie in data de 03 ... (vezi toată discuția)
Mi-au facut recurs gatej cezar gatej cezar am avut proces cu o firma in care solicitam completarea si eliberarea cartii de munca si plata unui salariu pe ultima luna si unul compensator am castigat ... (vezi toată discuția)
Termen recurs miky_30 miky_30 Buna seara, Am primit comunicarea unei hotarari in litigii de munca ,pe 28 .02.2011.Trebuie sa fac recurs,in termen de 10 zile .Cand expira termenul pentru ... (vezi toată discuția)