avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am primit un titlu executoriu pentru amenzi vechi de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am primit un titlu executoriu pentru amenzi vechi de 7-8 ani

Titlul Executoriu 8018965 din 06.02.2009 de la Directia Venituri Buget Local sector 2, primit vineri 20.02.2009.
Amenzile la care face referire sunt in numar de 4, emise intre 21.12.2001 si 05.07.2002 si insumeaza 230 de lei.
Amenzile le-am platit in maxim 48 de ore, atunci (2001, 2002) si am depus chitantele la politie. Nu mai gasesc copiile, probabil le-am pierdut. Aveam domiciliul in sectorul 2 dar nu plateam taxe si stateam de fapt in sectorul 3. Din 2004 platesc taxe in sectorul 3 deci eram de gasit daca ma cautau prin Bucuresti. Acum a sosit la firma la care lucrez, firma cu sediul in sectorul 2, o "Adresa de infiintare a popririi" prin care vor sa ma execute firma. Desi eu stiu ca am platit amenzile (doua din cele 4 amenzi au fost insotite si de suspendarea permisului, daca nu as fi platit probabil ca nu-mi pupam permisul inapoi), desi am citit ca dupa 5 ani amenzile se prescriu si nu se mai poate emite un "Titlu executoriu" iata-ma cu imaginea patata la firma si cu titlul emis. Mi se pare ilegal, imoral si aiurea total. Ce pot face? Multumesc pentru ajutor. Laurentiu
Cel mai recent răspuns: Laurentiu_Radulescu , utilizator 10:44, 5 Martie 2009
In primul rand ar trebui ca in termen de 15 zile de la primirea titului executoriu sa faceti contestatie la executare la judecatoria sectorului 2
.termenul de prescriptie e de 5 ani
plata amenzii nu are nici o legatura cu suspendarea pemisului
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2009
Marius Filip, Avocat
Multumesc. Cei de la Directia Venituri Buget Local sector 2 pot cumva bloca vre-unul din conturile firmei daca firma nu retine si vireaza suma la Trezorerie?
Firma este obligata sa vireze sumele in contul dvs. si sa va retina din salariu lunar (pana la 1/2 din salariu).
Formulati contestatie la executare si solicitati suspendarea executarii silite.Invocati prescriptia extinctiva.
Ulterior va puteti indrepta impotriva autoritatii care a emis un titlu executor pentru "amenzi prescrise" si achitate pe deasupra, pentru daune, dvs. fiind o persoana vatamata in drepturile sale de catre o autoritate...
Mai aveti si optiunea Solicitarii in scris Politiei sa va elibereze o copie de pe chitantele depuse la ei! (Va rog sa nu radeti, dar ar fi o posibilitate ca acestia sa confirme ca ati achitat acele amenzi!).

Av. Cermak Iuliana
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Laurentiu_Radulescu a scris:

Multumesc. Cei de la Directia Venituri Buget Local sector 2 pot cumva bloca vre-unul din conturile firmei daca firma nu retine si vireaza suma la Trezorerie?


Amenzile sun pe firma? sau persoana fizica?
Amenzile erau ale mele, persoana fizica. Titlul executoriu este adresat mie dar insotit de o adresa de infiintare a popririi catre firma. Cei de la receptie au semnat de primirea scrisorii. Acest este textul trimis firmei:

In adresa In tcmeiul art. 149 din Ordonanta Guvemului nr. 9212003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile uiterioare si a art.409 alin. b din Codul de Procedura Civila, se indisponibilizeaza de indata, in masura in care este necesar penttu stingerea obligatiiIor fiscale, sumele existente, datorate de dvs. debitorului RADULESCU LAURENTlU. 1700323423013, BUCURESTI Sector 2 Alee CIMPUL MOSILOR NT. 4 BI. ALMO AP. 7, conform titlului executoriu emisltitlurilor executorii emise de Directia Venituri Buget Local Sector 2, anex.atlanexate.
Swnele ,"or fi retinute si vrrale inconturile deschise la unitatea de trezorerie a statului, cod flSCai 13811802 - Banca Trezoreria Sector 2, dupa cum urmeaza:INr. contului in care urmeaza a se vira suma datorata Natura obligatiei
fiscale AmoOV (30) Tolal TOTAL 230,00 Lei Debitdatorat 230,00 lei I R081TREZ7025083XXXOO4867
In termen de 5 zile de la primirea pez.entei, va rugam sa nc comunicati infiintarea popririi
Ilq)ODiva pruattului inscris, eel intere:s:at poate introduce conte:statie la instantajudeeatoreascacor'l..,etellla, in lermmde 15 zilede Iacom.mic:are sau luare la cunostinta, in conforntitate cu preve

Alte discuții în legătură

Are voie banca sa-mi retraga sume din cont si sa livreze catre amenzi? [R] [R] Buna, Am si eu o intrebare, problema. Saptaman trecuta doream sa-mi verific contul online direct de acasa .. insa cand am intrat in cont am observat cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu executoriu coiciu coiciu am primit os somatie+titlu executoriu de la directia venituri buhet local sector 2 ptr neplata unor amnezi; mentionez ca ptr aceste amenzi sunt un proces cu ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu - amenda MARIKO9 MARIKO9 Primesc adrese de la Directia de taxe si impozite pentru infiintare de popriri in baza unui titlu executoriu intocmit de ei pentru amenzi. In aceste situatii ... (vezi toată discuția)