avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu

Am primit o adresa de la un executor bancar prin care imi solicita poprirea salariului unui angajat, in baza unui contract de credit. In urma discutiilor avute cu angajatul meu acesta mi-a spus ca impotriva executarii exista dechis proces - contestatie la executare, pe rolul instantei. In calitate de angajator ma poate obliga sa ii retin din salariu? Mentionez ca la data contractarii creditului salariatul nu era angajatul meu ci al altei societati.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 16:50, 4 Mai 2011
Nu exista discutii cu angajatul. Executorul bancar ti-a trimis adresa de infiintare a popririi in baza unui titlu executoriu - contract de credit.
Nu conteaza ca impotriva executarii exista contestatie la executare. Toti contesta, insa executarea silita nu este suspendata.
Tu esti un tert poprit si trebuie sa constati doar existenta titlului executoriu si a adresei de infiintare a popririi careia trebuie sa-i dai curs. Tu nu esti aparatorul debitorului ( angajatului vostru). Tu vei infiinta poprirea. Punct. Este obligatia ta legala.
In cazul in care nu vei infiinta poprirea, se va solicita instantei validarea popririi caz in care firma va fi obligata sa plateasca sumele ( nu intru in detalii - ce sume, cand...etc)
In cazul fericit in care se va suspenda executarea silita de catre instanta, tu vei inceta sa virezi banii doar in momentul in care ai in mana hotararea de suspendare a executarii emisa de o instanta.

E simplu, sfatul meu e sa nu te joci.
Nu are nicio legatura faptul ca la data contractarii creditului salariatul nu era angajatul vostru. Vorbim de situatia actuala cand este angajatul tau si trebuie sa-i infiintezi poprirea pe salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a se conforma art. 387, al. (1) cod proc. civ.? ctm ctm Intr-un proces civil - contestatie la executare silita, a unui titlu executoriu neemis de o instanta judecatoreasca - cine are obligatia de a emite ... (vezi toată discuția)
Poprire corecta? robertsega32 robertsega32 Am primit de la un executor judecatoresc o adresa de infiintare a popririi pe numele unui salariat. Este suficienta aceasta pentru a-i opri bani din salariu ... (vezi toată discuția)