avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare apartament executat silit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare apartament executat silit

Ziua buna!
Cum pot intra in posesia unui apartament cumparat in urma unei executari silite, in cazul in care fostul proprietar nu il paraseste de buna voie? Nu exista chiriasi, nu e sediu de firma.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 15:44, 27 Martie 2013
Prin intermediul executorului judecatoresc
Executorul judecatoresc responsabil in executarea silita detine autoritatea si competenta sa desfasoare acte si actiuni in urma carora sa dispona evacuarea bunului dedus executarii silite
In scopul finalizaii procedurii,executorul judecatresc detine autoritatea si competenta sa solicite sprjinul autoritatilor,inclusiv a organelor de politie
Multumesc. Deci inteleg ca nu e nevoie de actionarea in justitie decat daca exista complicatii cu chiriasi legali sau sedii de firma sau alte asemenea? Intentionez sa cumpar apartamentul doar daca nu sunt alte complicatii in afara de faptul ca e locuit de fostul proprietar, lucru pe care il stiu deja.
Initial ati declarat Cum pot intra in posesia unui apartament cumparat in urma unei executari silite,respectiv sunteti adjudecatar
Pentru clarificarea statutului locatarului,solicitati detali la bej
intentionez sa il cumpar, deci voi deveni adjutecatar (nu inseamna ca sunt proprietar? exista diferente?). Daca despre persoanele (fizice sau juridice) care au dimicilul acolo ma pot interesa la evidenta populatiei, despe eventualele contracte de inchiriere de unde pot afla? Daca, cumva, bej nu este la curent pentru ca actualul proprietar executat silit incheie un asemenea contract chiar in preziua licitatiei? Exista o asemenea posibilitate? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Executare silita- licitatie imobil; pret madalina-larisa madalina-larisa Buna seara, am o nelamurire si as fi recunoscatoare daca ma-ti putea ajuta...am o hotarare definitiva si irevocabila la un proces(am imprumutat pe cineva cu o ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ab17 ab17 Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un imobil scos la executare silita, fiind ipotecat de catre banca in baza unui credit accesat, insa am urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)