Am primit o amenda de 2 mil pentru deranjarea linistii publice.
Vreau sa o platesc cat mai tarziu (eventual niciodata), care este momentul in care se ingroasa gluma si este cazul sa o platesc, fara majorari, proces, cazier, munca in folosul comunitatii, executare silita, inchisoare etc.
Cele 15 zile nu au trecut inca (mai am pana pe 27), daca as face contestatie ce sanse am sa castig? prima oara ma gandeam sa fac si contestatie dar mi s-a parut prea complicat. Care este procedura?
Cineva spunea ca se trece la executarea silita a salariului. Nu am salariu. Si stau in Bucuresti.
Multumesc.
Sanse 50%. Procedura vezi mesajul din 23.03.2005 ora 8, 46
( parcă)
Sfatul meu este, daca intr-adevar nu ai o sursa de venit, sa depui o contestatie pina cind se implinesc cele 15 zile si va fi inmanta de catre politie sau jandarmerie, depinde cine ti-a aplicat amenda direct judecatoriei. Sa citesti atent procesul-verbal si vezi ce iti este neclar sau nu e conform cu realitatea si pe baza lor sa iti formulezi contestatia. Nu te speria , daca nu ai venituri si chiar daca se pune problema executarii, nu tea runca nimeni din casa. Sunt si alte masuri de a recupera suma, cum ar fi munca in folosul comunitatii, etc. Apropro, statul este cel care trebuie sa te protejeze, nu ce-l care te arunca din propria casa. Dar, inca traim in Romania si s-au vazut multe. www.consultantajuridica.home.ro
:D nici chiar asa, nu am venituri (ca sunt inca scolar), dar am parinti :D, banii i-as putea da si acum dar mai sunt si alte lucruri de facut cu 2 mil decat sa platesc o amenda, mai ales ca ma simt nevinovat...
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, si o sa va mai intreb ce e de facut cand mi-o veni citatia, desi presimt ca atunci chiar o sa scot banii din buzunar.
eu am primit aseara pe nedrept o manda d 2 milioane.pur simplu faceam de mancare.practi faceam mujdei de usturoi si ascultam muzica,care nu era data tare.
a venit vecina de jos cu 2 politai ca cica de ce fac scandalul asta monstru!si mi-a dat 2 milioane amenda!nu inteleg de ce!daca se auzea in tot blocul muzica mai inteleg,dar nunera data tare.si nici usturoiul nu mi-a luat mai mult de 5 min ca sa-l pisez.c sa fac acum?
depun contestatie?
nici macar nu au completat pe procesul verbal locul cu martorii.cel putin am scris jos ca nu recunosc fapta.
nu stiu ce sa fac!pt ca este prima oara cand tin un proces vb in mana.
si in lege am vazut ca minimum este de 80000 si maximum de 400000! de ce am primit 2 milioane?
in procesul verbal scrie:"subnumita la ora si data mentionata mai sus a deranjat linistea locatarilor din imobilul mai sus mentionat folosind muzica la un grad la intensitate maxima"
si mai e scris ca : "faptele comise sunt prevazute de articolul2 pct.28 din legea 61/1991 sanctionate de art.3,alin.1( si aici nu mai inteleg)lat"s" sau"4".
este taiat ma angajez.scrie "nu ma angajez sa achit in termen de 48 d ore..."
ce trebuie sa fac?
stiu ca nu am facut astea.
se poate depune contestatie?
pot lua ca martori colegii care erau la mine si 2 vecini care sunt la acelasi etaj cu mine?
nu ma pricep si nu stiu ce sa fac!
daca nu platesc amenda ce se intampla?(in primul rand nu am bani,sunt studenta in iasi si sunt din galati)