avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune-parti sociale neridicate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune-parti sociale neridicate

Buna ziua,in urma decesului tatalui meu trebuie sa ridic un capital social de la firma la care a fost actionar,prin decesul tatalui calitatea de membru a incetat iar drepturile patrimoniale trebuie ridicate de catre mine.D la societatea respectiva mi s-a cerut actul de succesiune care sa cuprinda si aceasta suma,d na notar mi a spus sa solicit de la ei copie dupa statutul societatii,copie act constitutiv,copie lista de actionari,acte care si eu le soloicitasem inainte pt ca sincer suma mi se pare foarte mica pe care acestia vor sa mi -o dea ,intrebarea mea la dvs este ,ce pot face pt ca societatea refuza sa mi dea aceste copii.inca o intrebare ar fi,cum pot afla suma reala pe care ar trebui sa o incasez.va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 14:42, 27 Martie 2013
Notarul poate face adresa societatii in vederea eliberarii acestor acte in cadrul dezbaterii succesiunii si dupa ce se pune dosarul pe rol.
va multumesc din suflet iar legat de suma care imi revine cum tr sa procedez
Puteti obtine toate documentele societatii , in duplicat, de Oficiul Registrului Comertului .
In ce priveste suma de recuperat,este necesara o expertiza contabila care sa stabileasca drepturile tatalui dumneavoastra. Tinand cont ca relatiile cu asociatii nu sunt cele mai fericite, trebuie sa faceti o actiune in instanta prin care va cereti drepturile. Instanta va numi un expert care va evalua partea dumneavoastra si va da o hotarare prin care obliga firma sa va plateasca.
va multumesc frumos pt raspunsuri,ce acte imi trebuie sa pot solicita la registrul comertului aceste duplicate ?
Daca nu aveti inca un certificat de mostenitor, puteti ruga notarul care dezbate succesiunea sa faca o cerere la ORC.
Mergeti la ORC, explicati-le situatia si va vor spune ei concret de ce documente aveti nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-parti sociale neridicate addac addac Buna ziua,in urma decesului tatalui meu trebuie sa ridic un capital social de la firma la care a fost actionar,prin decesul tatalui calitatea de membru a ... (vezi toată discuția)
Determinarea valoarii reale a partilor sociale addac addac in urma decesului tatalui meu am mostenit parti sociale la o societate,aceste parti nu se transfera la mostenitori in urma decesului ,eu trebuie sa incasez ... (vezi toată discuția)
Mostenire simpaty20 simpaty20 bunicul meu a murit si au ramas in viata bunicamea si 2 copii cum se imparte mostenirea? mentionez ca bunicamea e trecuta si ea in acte va rod astept raspuns ... (vezi toată discuția)