avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna,am primit prin donatie de la mama mea un apartament in Romania.Daca ea are probleme financiare si locuieste in Germania,poate sa mi ia apartamentul inapoi sau sa mi l ceara inapoi dupa lege?Actele le am facut in Romania la notar si am transcris apartamentul pe numele meu.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kimpy , utilizator 22:10, 27 Martie 2013
Dpnatia este revocabila in anumite situatii pentru neindeplinirea sarcinii sau pentru ingratitudine. Asa pur si simplu nu poate fi revocata. Daca donatia nu s a facut cu sarcina nu se poate revoca.
Fiind un act autentic, pentru revocare sau nulitate, este nevoie sa existe motive bine intemeiate.Verificati cum este donatia, cu sau fara sarcini.
Ati intrebat daca mama poate revoca donatia sau daca creditorii mamei o pot revoca ?
Creditorii mamei pot cere in instanta revocarea donatiei daca aceasta a fost facuta in scopul fraudarii creditorilor .
Numai daca donatia este facuta ulterior datoriilor facute de donator (credite bancare, imprumuturi intre persoane fizice....)
Este stipulat doar uzufruct pana la deces.

Alte discuții în legătură

Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)
Situatie delicata in familie... Gabriela_84 Gabriela_84 Buna ziua, am in familie urmatoarea speta; Bunica mea este batrana si bolnava si apartamentul in care sta este trecut printr-un act surorii mele dupa ce ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate apartament d_artemis d_artemis Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie : Am un apartament a carui unica proprietara sunt; initial in actul de proprietate eram trecuta cu nuda ... (vezi toată discuția)