avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna,am primit prin donatie de la mama mea un apartament in Romania.Daca ea are probleme financiare si locuieste in Germania,poate sa mi ia apartamentul inapoi sau sa mi l ceara inapoi dupa lege?Actele le am facut in Romania la notar si am transcris apartamentul pe numele meu.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kimpy , utilizator 22:10, 27 Martie 2013
S a constatat ulterior ca ar avea o datorie mica catre statul german.O piate obliga statul gernan sa ceara locuinta inapoi de la mine daca actele au fost facute in.Romania ?

Cine sunt creditorii mamei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca donatia s a facut anterior aparitiei acestei datorii nu. Creditorii v am spus cine pot fi...uzufructul nu este sarcina ci un dezmembramant al dreptului de proprietate care se va stinge la decesul mamei dvs. Acum sunteti nud proprietar .
Poate ataca statul german actul de donatie dintr o alta tara?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
kimpy, utilizator
Putin probabil pentru ca nu au acces la sistemul de publicitate imobiliar roman in plus va repet daca donatia este anterioara datoriilor in niciun caz.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)
Situatie delicata in familie... Gabriela_84 Gabriela_84 Buna ziua, am in familie urmatoarea speta; Bunica mea este batrana si bolnava si apartamentul in care sta este trecut printr-un act surorii mele dupa ce ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate apartament d_artemis d_artemis Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie : Am un apartament a carui unica proprietara sunt; initial in actul de proprietate eram trecuta cu nuda ... (vezi toată discuția)