avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Evaluare constructii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Evaluare constructii

Buna ziua. S-a efectuat evaluarea la o constructie degradata si s-a constatat o valoare mai mica fata de valoarea de inregistrare (de intrare) in contabilitate.Este corecta inregistrarea 105 = 212 cu diferenta intre cele doua valori? Contul 105 ramane cu sold debitor in balanta. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: olan_andreea , utilizator 08:37, 28 Martie 2013
inchideti 105 cu valoarea care va permite, iar diferenta o treceti pe cheltuiala 6813. La o evaluare ulterioara, in caz ca valoarea va creste, inregistrati venit 7813 (la valoarea contului de cheltuiala constituit in acest scop), iar restul pe 105.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare gabizabiz gabizabiz ce se intampla daca am reevaluat o cladire de la 100.000 ron la 50.000 ron dar amortizarea mea a fost de 70.000 ron . Ce fac cu diferenta de 20.000 ron? Am ... (vezi toată discuția)
Reevaluari shinnygaby shinnygaby Vineri, 9 Ianuarie 2015, 10:34 va rog sa ma ajutati intr-o problema urgenta: cladire achizitionata 2005 valoare 172.800; amortizrae lunara 360 ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire tampau gabriela tampau gabriela La reevaluarea unei cladiri, valoarea acesteia a fost scazuta cu suma de 35000 lei. Care este formula contabila pe care o inregistrez ? ( mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)