avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

In urma divortului minorul in varsta de 7 ani a fost incredintat mamei, tatal are program de vizita stabilit prin sentinta si plateste pensie alimentara 1/4.
Daca se rnunta la pensia alimentara se poate interzice dreptul la vizita?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 19:02, 23 Februarie 2009
Nu legatura una cu alta.Dreptul la vizita este dreptul tatalui de a avea legaturi personale cu minorul, iar pensia inseamna contributia lui la cresterea copilului.Daca renuntati la pensie nu inseamna ca renunta si la dreptul la vizita.
Colega mea are dreptate, nu are legatura un acu cealalta. Totusi sa aveti si dumneavoastra grija in legatura cu respectarea drepturilor tatalui.
Nicidecum pensia de intretinere nu conditioneaza dreptul de vizita.Acesta, insa , poate fi limitat sau chiar ingradit , din motive temeinice , daca prezenta tatalui in viata minorului nu este una benefica.
Ultima modificare: Luni, 23 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
sa nu uitam ca nu se poate renunta la pensia de intretinere in mod legal.Ceea ce se intampla in fapt( adica daca nu o incasati prin intelegere este partea a doua) nu are legatura cu vizitarea minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent Nico Preda Nico Preda care sunt drepturile tatalui asupra unui copil dupa ce ai primit incuviintarea de nume al tatalui?copilul meu nu a purtat numele tatalui timp de 5 ani acum am ... (vezi toată discuția)
Custodia incredintata bunicilor dupa decesul mamei divortate RaalManitiu RaalManitiu Buna Ziua, Solicit sfatul Dumeavoastra in urmatoare problema. Sunt mama divortata a 2-a minore. Dupa divort copiii mi-au fost incredintati iar tatal are ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii ale tatalui camina camina La ora actuala am in intretinere un minor (copilul meu) in varsta de pana la 2 ani. Sunt nemaritata. Vreau sa va intreb cum pot obtine pe cale legala pensie ... (vezi toată discuția)