avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

tatal meu este decedat de 5 ani. mama inca traieste, succesiunea nu este facuta inca. exista vreo modalitate prin care mama poate lasa partea ei fara a face succesiunea, iar aceasta modalitate sa nu poata fi contestata de catre mine??
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:02, 27 Martie 2013
Atata timp cat nu este dezbatuta succesiunea tatalui dvs. niciunul dintre mostenitori nu poate instraina in mod valabil bunuri din masa succesorala.
cat este cota parte in urma succesiunii? 50 %eu ca si fiica si 50%mama mea?
Daca bunul era comun cu tatal dvs, aduca dobandit in timpul casatoriei prin cumparare, in masa succesorala a tatalui dvs intra cota de 1/2 din imobil, astefl ca mama dvs va avea 5/8 iar dvs 3/8. Daca bunul era bun propriu al tatalui, dinaintea casatoriei, mostenit, sau donat, in masa succesorala intra intregul bun, astfel ca veti detine dvs 3/4 si mama1/4. Fara dezbaterea succesiunii nu se poate ceda, instraina nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala ancuta camelia ancuta camelia Cine imi poate spune :la un apartament la care nu s-a facut dezbaterea mostenirii dupa sotul decedat (sotia traieste!) acesta avind patru copii , daca se ... (vezi toată discuția)
Mostenire flaviusu02 flaviusu02 tatal meu a murit acum 8 ani a lasat in urma 2 fete minore la deces nu am deschis succesiunea nici pana acum iar in momentul de fata mama vrea sa vanda ... (vezi toată discuția)
Mostenire...ajutorr elisabeta11 elisabeta11 buna ziua!! In urma decesului tatalui vreau sa deschid taxa de succesiune, mama traieste,si suntem 5 frati.... intrebarea mea este: cat la suta din ... (vezi toată discuția)