avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

tatal meu a murit acum 8 ani a lasat in urma 2 fete minore la deces nu am deschis succesiunea nici pana acum iar in momentul de fata mama vrea sa vanda apartamentu intrebarea mea este care este partea noastra si daca mama poate sa vanda fara acordu nostru
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:17, 6 Septembrie 2012
Nu poate sa vanda apartamentul fara dezbaterea succesiunii. Daca bunul este comun, adica achizitionat intimpul casatoriei, in masa succesorala va intra cota de 1/2 din apartament. Din 1/2 mama dvs va lua 1/4 iat dvs si sora dvs impreuna cota de 3/4, restul de 1/2 apartine mamei ca bunn comun. Daca apartamentul era bun propriu al tatalui, mostenit sau donat sau achizitionat inaintea casatoriei cu mama, in masa succesorala intra tot apartamentul si veti avea aceleasi cote de mostenire. Ca sa vindeti tb dezbatuta succesiunea, facut cadastru si intabulat.
Cu exceptia situatiei in care bunul este unul propriu al mamei, in toate celelalte situatii trebuie dezbatuta succesiunea dupa tatal dvs.

Mama neavand un drept exclusiv de proprietate nu va putea instraina bunul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa vanda tata casa fara succesiune facuta? SararoiuL SararoiuL Buna ziua, 1 - Mama a a murit acum 4 ani; eu,fratele meu si tata nu am facut succesiune. Acum tata ar vrea sa vanda casa. Poate sa faca asta fara stirea ... (vezi toată discuția)
Deschidere masa succesorala razvanel2006 razvanel2006 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o problema,as dori sa deschid masa succesorala dupa decesul tatalui meu la care suntem mostenitori 2 frati si ... (vezi toată discuția)
Succesiune catalina75 catalina75 Mama mea a decedat, iar contractul pentru apartamentul care trebuie facuta succesiunea este incheiat doar pe numele mamei, desi in acel moment era casatorita ... (vezi toată discuția)