avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Mama mea a decedat, iar contractul pentru apartamentul care trebuie facuta succesiunea este incheiat doar pe numele mamei, desi in acel moment era casatorita cu tatal meu. Va rog sa-mi raspundeti la intrebarea care este cota parte din mostenire pentru mine, sora mea si tatal meu care sunt in viata.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:19, 29 Martie 2012
Orice bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun. La dezbaterea succesiunii dupa mama dvs va intra cota de 1/2 din bun. Restul de 1/2 este cota de bun comun a tatalui.
Daca puteti dovedi ca mama a contribuit cu mai mult de 50% la achizitionarea bunului, cota tatalui dumneavoastra in urma sistarii comunitatii de bunuri nu va mai fi de 1/2, ci mai mica.

Restul (atata cat va fi) intra in masa succesorala, din care tatal ia 1/4 iar copiii defunctei 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire flaviusu02 flaviusu02 tatal meu a murit acum 8 ani a lasat in urma 2 fete minore la deces nu am deschis succesiunea nici pana acum iar in momentul de fata mama vrea sa vanda ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Info succesiune si impartirea mostenirii ContSters262944 ContSters262944 Buna ziua,am o problema si asi aprecia foarte mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Ma aflu in urmatoarea situatie:mama a decedat,in 2008 si in momentul de ... (vezi toată discuția)