Mama mea a decedat, iar contractul pentru apartamentul care trebuie facuta succesiunea este incheiat doar pe numele mamei, desi in acel moment era casatorita cu tatal meu. Va rog sa-mi raspundeti la intrebarea care este cota parte din mostenire pentru mine, sora mea si tatal meu care sunt in viata.
Orice bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun. La dezbaterea succesiunii dupa mama dvs va intra cota de 1/2 din bun. Restul de 1/2 este cota de bun comun a tatalui.
Daca puteti dovedi ca mama a contribuit cu mai mult de 50% la achizitionarea bunului, cota tatalui dumneavoastra in urma sistarii comunitatii de bunuri nu va mai fi de 1/2, ci mai mica.
Restul (atata cat va fi) intra in masa succesorala, din care tatal ia 1/4 iar copiii defunctei 3/4.
Mostenire
flaviusu02
tatal meu a murit acum 8 ani a lasat in urma 2 fete minore la deces nu am deschis succesiunea nici pana acum iar in momentul de fata mama vrea sa vanda ... (vezi toată discuția)
Succesiune
IONY1972
Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)