avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Minim baza calcul indemnizatie concediu medical dupa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Minim baza calcul indemnizatie concediu medical dupa indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Care este minimul bazei lunare de calcul a unui concediu medical pentru incapacitate temporara de munca dupa revenirea din concediu crestere si ingrijire copil?
Este salariul minim sau 1,2 din indicatorul social de referinta?
In ambele cazuri, m-ar interesa si o baza legala.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:34, 27 Martie 2013
1. - Baza de calcul este formata din veniturile din cele 6 luni anterioare lunii cand ati intart in concediu medical.
- In cele 6 luni intra si lunile in care ati fost in CCC cu indemnizatia aferenta.

2. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art.8
...
(3) Se asimileazã stagiului de cotizare în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate şi perioadele în care asiguratul:
...
c) a beneficiat de concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pânã la 3 ani...
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal bernadette bernadette Buna seara In data de 11 iulie am revenit din CCC la lucru,dupa 4 zile am luat concediu de risc maternal Intrebarea mea ar fi dupa ce sume se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa concediu crestere copil vsadovici vsadovici daca cineva este in concediu medical din caza tuberculozei, in care a intrat imediat dupa concediu maternal, cu cat se plateste acest concediu medical ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil-stagiu cotizare la cass? Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua La constituirea bazei stagiului de cotizare pt un concediu medical se ia in considerare perioada in care angajata s-a aflat in concediu crestere ... (vezi toată discuția)