avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical dupa concediu crestere copil

daca cineva este in concediu medical din caza tuberculozei, in care a intrat imediat dupa concediu maternal, cu cat se plateste acest concediu medical lunar?
multumesc pentru ajutor...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:31, 8 Ianuarie 2010
Buna ziua,

concediul medical pentru Tuberculoza, cod 12, se plateste 100% din media veniturilor pe ultimele 6 luni. Concediul de maternitate este cel de sarcina si lauzie (pre si post natal). Nu cumva va referiti la concediul crestere copil pana la 2 ani?
imi cer scuze...da, ma refeream la concediul de cresterea copilului
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.

Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate (nete) in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
imi cer scuze, cred ca nu m-am facut bine inteleasa. eu vb de un caz cand cineva intra in concediu medical cauzat de tuberculoza, imediat dupa concediul de cresterea copilului. cum i se calculeaza plata pt concediul medical in cazul acesta?
1. Deocamdata va spun numai ce zice OUG 158/2005:
Art. 9. - Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără condiţii de stagiu de cotizare, în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor şi SIDA.

2. Cred ca indemnizatia se calculeaza avand la baza salariul minim brut pe economie, tot conform OUG 158/2005:
Art. 8.-
(1) Stagiul de cotizare în sistemul de asigurări sociale de sănătate, prevăzut la art. 7, se constituie din însumarea perioadelor:
b) pentru care plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate se suportă din alte surse, în condiţiile prevăzute la art. 6 alin. (2) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare;

Art. 10. -
(2) În situaţia în care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul a indemnizaţiilor, se utilizează perioade asimilate stagiului de cotizare sau perioade dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. b) şi c), veniturile ce se iau în considerare sunt:
a) cuantumul indemnizaţiilor, pentru situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. c) şi alin. (2);
b) salariul de bază minim brut pe ţară, din perioadele respective, pentru situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. b) şi alin. (3).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm dupa ccc mishumishulina mishumishulina În cazul unei angajate care şi-a reluat raporturile de muncă după finalizarea concediului de creştere copil până la 2 ani şi care după 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical lucika lucika vreau si eu un sfat. In perioada 1 ianuarie 2005-13 octombrie 2006 am fost in concediu de inngrijire copil pina la varsta de 2 ani. In perioada 16 octombrie ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal bernadette bernadette Buna seara In data de 11 iulie am revenit din CCC la lucru,dupa 4 zile am luat concediu de risc maternal Intrebarea mea ar fi dupa ce sume se calculeaza ... (vezi toată discuția)